Ρεντζιάς: “Θλίβομαι για τις δηλώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου”

Οι αποφάσεις του ΔΣ της ΕΟΚ και κυρίως οι δηλώσεις του προέδρου της ομοσπονδίας Γιώργου Βασιλακόπουλου έχουν χωρίσει το μπάσκετ στα δύο. Στους υποστηρικτές και σ’ εκείνους που διαφωνούν. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκει ο παλαίμαχος διεθνής άσος Ευθύμης Ρεντζιάς, ο οποίος είναι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΟΚ και μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Over FM”, αναφέρθηκε στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, αλλά και στον Γιώργο Βασιλακόπουλο. “Με στεναχώρια διαβάζω τις τελευταίες του δηλώσεις όσον άφορα το μπάσκετ. Πραγματικά θλίβομαι. […] Έχουν κάνει το μπάσκετ μπασκετάκι”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ρεντζιάς.

Αναλυτικά ανέφερε:

Για την παράταση της εκλογικής διαδικασίας: “Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι γίνεται. Η δουλειά του κ. Βασιλακόπουλου είναι να βοηθήσει το μπάσκετ και να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αυτό κάνει ένας πρόεδρος έπειτα από 40 χρονιά θητείας. Αυτά που γίνονται τώρα θεωρώ ότι μόνο το μπάσκετ δεν εξυπηρετούν. Και δε μιλάω μόνο για τώρα. Επίσης δεν είναι άμοιροι ευθυνών το διοικητικό συμβούλιο. Εμείς περιμένουμε. Όπως και να γίνουν οι εκλογές και με όποιον τρόπο εμείς θα κερδίσουμε. Είμαστε σίγουροι για αυτό που έχουμε κάνει τόσο καιρό”.

Για τον νυν πρόεδρο της ομοσπονδίας Γιώργο Βασιλακόπουλο: “Με στεναχώρια διαβάζω τις τελευταίες του δηλώσεις όσον άφορα το μπάσκετ. Πραγματικά θλίβομαι. Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι νομοί και η δημοκρατία. Έχουν κάνει το μπάσκετ μπασκετάκι. Δεν αμφισβητεί κανένας το έργο του κ. Βασιλακόπουλου. Ότι μένει στάσιμο δυστυχώς ξέρετε την κατάληξη. Η ομοσπονδία δεν εξελίχθηκε πότε και δεν ακολούθησε τις ξένες ομοσπονδίες. Έχει μείνει στο 1970. Πρέπει να έρθουν νέα μυαλά. Είναι η φύση αυτό. Ο κ. Βασιλακόπουλος πάντα είχε κόντρες. Είναι υποχρέωση της ομοσπονδίας να συζητάει με την εκάστοτε κυβέρνηση. Εγώ όσα χρονιά θυμάμαι τον κ. Βασιλακόπουλο μόνο καταγγείλει. Εύχομαι να πάρει τη σωστή απόφαση ώστε να μπει σε εκλογές η ομοσπονδία”.

Για τα σωματεία: “Αυτή τη στιγμή τα σωματεία υποφέρουν όπως και όλος ο κόσμος. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για τέτοια παιχνίδια. Η ομοσπονδία πρέπει να πάει σε εκλογές και σε νέα διοίκηση που έχει όρεξη να αλλάξει πράγματα. Το μητρώο για μένα είναι πολύ σημαντικό εργαλείο για την επόμενη ήμερα του αθλητισμού. Αυτή τη στιγμή είναι 500 σωματεία στο μητρώο. Δεν είναι αυτός όμως ο κόσμος του μπάσκετ. Είναι πολύ περισσότεροι”.

Για τον Παναγιώτη Φασούλα και την παράταξή του: “Έχουμε ένα πρόγραμμα που έχουμε ανακοινώσει. Έχουμε γυρίσει όλη την Ελλάδα και έχουμε μιλήσει με όλα τα σωματεία. Έχουμε λύσεις για την επόμενη ήμερα και όχι λύσεις σε βάθος 10ετιας. Ο Φασούλας είναι το μπάσκετ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν 25 άνθρωποι μαζί του, που είναι 100% μπάσκετ και πρεσβεύουν το μπάσκετ. Εμείς είμαστε μια ομάδα που θέλουμε να εκλεγούμε. Δεν αποκλείουμε κανέναν. Οι εκλογές θα είναι λύτρωση για το μπάσκετ”.