Ρογκαβόπουλος: “Ελπίζω ο κόσμος στην Κρήτη να είναι δίπλα μας”

Τα λεπτά στο παρκέ με τη φανέλα της ΑΕΚ δεν ήταν πάρα πολλά, ωστόσο ο Νίκος Ρογκαβόπουλος δεν έκρυψε ότι έμαθε πολλά και μέσα από το χρόνο συμμετοχής που είχε, αλλά και από τις προπονήσεις. Κι όλα αυτά τα στοιχεία θα τα δείξει στο παρκέ με τη φανέλα της εθνικής ομάδας U19 στην Κρήτη. Ζήτησε μάλιστα μιλώνστας στον sport-fm.gr από τους φίλους του εθνικού μας συγκροτήματος να στηρίξουν την προσπάθεια των Ελλήνων διεθνών.

Αναλυτικά όσα είπα ο Νίκος Ρογκαβόπουλος στον sport-fm.gr…

-Τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου U19 στην Κρήτη
«Είναι πολύ θετικό που παίζουμε στην Ελλάδα και ελπίζω ο κόσμος στην Κρήτη να είναι δίπλα μας. Δεν νομίζω πως το κοινό θα μας δημιουργήσει έξτρα πίεση, αλλά μόνο θα μας βοηθήσει. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους κάνουμε χαρούμενους».

-Τις φιλοδοξίες του με την Εθνική U19
«Οι προηγούμενες γενιές είχαν πολύ ταλέντο και κατάφεραν να κατακτήσουν μετάλλια στις διοργανώσεις που έγιναν στην Ελλάδα. Θα προσπαθήσουμε κι εμείς να καταφέρουμε κάτι καλό. Πιστεύω πως έχουμε αρκετό ταλέντο για να έχουμε μια καλή πορεία και δουλεύουμε σκληρά. Ξεκινάμε από… τελευταίοι. Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια γιατί τα προηγούμενα χρόνια που είχαμε μεγάλες φιλοδοξίες δεν καταφέρναμε να φτάσουμε στο στόχο μας. Πάμε βήμα-βήμα φέτος και θα δούμε τι θα πετύχουμε».

-Τις παραδοσιακές δυνάμεις που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο
«Το επίπεδο της διοργάνωσης είναι πολύ υψηλό και όλα τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα. Τη Ρωσία την είδαμε και πέρσι, είναι πολύ δυνατή ομάδα με μεγάλα κορμιά. Η Αργεντινή έχει κι αυτή κάποιους καλούς παίκτες, ενώ οι Φιλιππίνες τρέχουν και… βαράνε. Δεν έχουμε μπει ακόμη σε λεπτομερή ανάλυση των αντιπάλων. Και πέρα από τον δικό μας όμιλο, υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες, όπως οι ΗΠΑ, η Σερβία, η Λιθουανία και άλλες πολλές. Θα είναι ένα πολύ δυνατό τουρνουά».

-Το αν θεωρεί πως εξελίχθηκε ατομικά στο χρόνο που πέρασε
«Δούλεψα πολύ σκληρά με τον κόουτς Μπάνκι και τους συνεργάτες του. Η αλήθεια είναι πως δεν έπαιξα σε πολλά παιχνίδια και γενικά δεν είχα πολύ χρόνο συμμετοχής, όμως θεωρώ πως βελτιώθηκα πάρα πολύ. Στις προπονήσεις συμμετείχα πολύ και είχα δίπλα μου πολύ καλούς συμπαίκτες και προπονητές που με βοήθησαν».

-Το πού θα τον βρει η νέα σεζόν
«Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι την επόμενη σεζόν. Στο μυαλό μου είναι πρώτα το Παγκόσμιο της Κρήτης και μετά το Ευρωπαϊκό στο Βόλο. Από εκεί και πέρα, ανάλογα με τις εμφανίσεις μου και το ρόστερ που θα έχει η ΑΕΚ θα δούμε».