Ροδόπουλος: «Από τα καλύτερα πλέι οφ»

Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού όλοι βρίσκονται σε ρυθμούς NCAA. Το κολεγιακό πρωτάθλημα μπαίνει στη τελική ευθεία και τα πλέι οφ μαγνητίζουν όλα τα βλέμματα. Λίγο πριν αναχωρήσει για την Αμερική προκειμένου να παρακολουθήσει δια ζώσης για 29η φορά στη ζωή του το φάιναλ φορ ο Θόδωρος Ροδόπουλος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, έκανε τις προβλέψεις, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους παίκτες που στο μέλλον θα μας απασχολήσουν.

Αναλυτικά:

Για τα πλέι οφ του NCAA:

«Πιστεύω είναι ένα από τα καλύτερα σε δυναμικότητα και ανταγωνιστικότητα. Αν και είναι πολύ επίφοβο μπορούμε να πούμε ότι το Κεντάκι  και το Σίρακιους φαντάζουν ως φαβορί, όμως κερδίζουν δύσκολα (το Κεντάκι ήταν φαβορί και πριν δύο χρόνια, όμως έχασε από το Κάνσας). Το τίτλο του φαβορί είχαν και το Ντιουκ με το Μιζούρι, όμως αμφότερα αποκλείστηκαν. Από εκεί και πέρα το Νόρθ Καρολάινα δείχνει ότι ανέβηκε σημαντικά.

Η ψαλίδα μεταξύ των ομάδων έχει κλείσει αρκετά με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί πολύ και η διαφορά με το ΝΒΑ. Γενικά βλέπουμε πολύ βελτιωμένα προγράμματα με καλούς προπονητές».

Για τους παίκτες που διακρίνονται μέχρι τώρα:

«Γενικά έχω δει καλούς παίκτες. Ο φόργουορντ του Οχάιο Στέιτ, Τζάρεντ Σάλιντζερ, ο γκαρντ του Λούισβιλ Πέιτον Σίβα, ο φόργουορντ του Σινσινάτι Γιάνσι Γκέιτς και ο σέντερ του Σίρακιους, Φαμπ Μέλο (είχε τιμωρηθεί σε μία φασαρία κόντρα στο Εξέβιερ και τώρα επέστρεψε από την τιμωρία) είναι εξαιρετικοί παίκτες και έχουν μέλλον ακόμα και στο ΝΒΑ.

Τα αστέρια βέβαια είναι ο πάουερ φόργουορντ του Μίσιγκαν στέιτ, ο Ντρέιμοντ Γκριν, ο οποίος θεωρώ ότι θα βρίσκεται μέσα στα πρώτα 3 πικ του ντραφτ και ο Άντονι Ντέιβις του Κεντάκι».

Για την παρουσία του στο Φάιναλ Φορ:

«Είμαι 37 χρόνια μέλος του συνδέσμου προπονητών στην Αμερική κι έτσι πηγαίνω συχνά. Όπως κάποιοι πάνε κάθε χρόνο διακοπές έτσι κι εγώ δεν χάνω τέτοιο ταξίδι. Από τότε που σταμάτησα από την προπονητική σε μεγάλες ομάδες το 1992 δεν έχω χάσει ούτε ένα Φάιναλ Φορ».