Σίμος: «Έχουν σφυρηλατηθεί στον πρωταθλητισμό»

Ο Φάρος Κερατσινίου ήρθε στις Εθνικές κατηγορίες με στόχο να μείνει σε αυτές και να πρωταγωνιστήσει. Οι περσινοί πρωταθλητές της Α’ ΕΣΚΑΝΑ ξεκίνησαν την προετοιμασία τους και πλέον με όνειρα ετοιμάζονται να ζήσουν το παρθενικό τους ταξίδι στη Γ’ εθνική. Ο άμεσος συνεργάτης του Αντρέα Πολέμη, Γιώργος Σίμος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την πορεία της προετοιμασίας, ενώ σκιαγράφησε το προφίλ του 2ου Ομίλου του Νότου.

Αναλυτικά::
Για την μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας:

“Η προετοιμασία κυλάει πολύ καλά και το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχει κανένας τραυματισμός μέχρι τώρα. Οι παίκτες ανταπεξέρχονται περίφημα σε αυτά που τους ζητάμε και είναι άξιο λόγου ότι οι έμπειροι παίκτες με την εργατικότητα τους αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τους νεαρότερους αθλητές. Σε αυτό το δύσκολο κομμάτι των 3 πρώτων εβδομάδων που αφορά κυρίως την φυσική κατάσταση και τα πρώτα κομμάτια του επιθετικού και αμυντικού παιχνιδιού μας  η προετοιμασία κυλάει όπως ακριβώς θέλαμε. Οι παίκτες δείχνουν να τα αφομοιώνουν πολύ εύκολα και πιστεύω ότι θα έχουμε μία πολύ καλή χρονιά”.

Για τον Φάρο που έρχεται ως νεοφώτιστος στις εθνικές κατηγορίες και τους στόχους που μπορεί να έχει:
“Ο στόχος που έχουμε βάλει είναι ένας και μοναδικός, η άνοδος. Ξέρουμε ότι είναι ριψοκίνδυνο να το λέμε γιατί είμαστε μία ομάδα που παίζει για πρώτη φορά στις εθνικές κατηγορίες όμως το ρόστερ, η διοίκηση και το προπονητικό τιμ πιστεύω ότι είμαστε απόλυτα έτοιμοι να αντέξουμε την πίεση και το άγχος του φαβορί. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα κι αυτό το λέω γιατί έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες που παρέμειναν στην ομάδα από πέρσι και φυσικά τις μεταγραφές που κάναμε. Το ρόστερ μας αποτελείται από έμπειρα παιδιά και πολύ καλούς μπασκετμπολίστες που έχουν σφυρηλατηθεί ζώντας μέσα στον πρωταθλητισμό”.

Για το πρωτάθλημα της Γ΄εθνικής:
“Επειδή ήμουν και πέρσι σε αυτό το δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα πιστεύω ότι φέτος σύμφωνα με τα υπάρχοντα ρόστερ θα είναι πολύ πιο δυνατό και δύσκολο από πέρσι. Έχουμε δύο ομίλους όπου στο δικό μας, τον 2ο όμιλο υπάρχουν έμπειρες ομάδες όπως οι Κρόνος, Εργοτέλης και Παπάδος Γέρας όπου πιστεύω ότι θα πρωταγωνιστήσουν. Οι πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες με πρώτη απ’ όλες την Κύμη που έχει κάνει καταπληκτικές μεταγραφές και είναι μία από τα φαβορί για την άνοδο θα δώσουν ότι καλύτερο έχουν ειδικά στην έδρα τους για να πετύχουν το σκοπό τους”.
Για την επιλογή του να αφήσει τον Πόλις ως head coach και να συνεχίσει στο πλευρό του κόουτς Πολέμη:
“Με τον Πόλις όταν τελείωσε το πρωτάθλημα είχαμε συμφωνήσει για την καινούρια χρονιά αλλά όπως γνωρίζουν όλοι το επάγγελμα του προπονητή δεν είναι όπως ήταν κάποτε, δηλαδή να ασχοληθείς αποκλειστικά με αυτό. Έχω μία πρωινή δουλειά όπου τουλάχιστον 6-7 μήνες θα έπρεπε να αφιερώσω πολλές ώρες πρωί και απόγευμα. Τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα δεν θα ήμουν τυπικός και σωστός απέναντι στις υποχρεώσεις της ομάδας. Έτσι για να μην δημιουργήσω πρόβλημα αποφάσισα να παραιτηθώ ώστε να έρθει κάποιος προπονητής που θα μπορεί να ασχοληθεί 100% με αυτή. Έτσι κι αλλιώς το Πόλις έκανε την καλύτερη επιλογή για την θέση του προπονητή επιλέγοντας τον πολύ ικανό και ταλαντούχο, Παναγιώτη Λούντζη.
Μόλις σταμάτησε η συνεργασία μας με τον Πόλις δέχτηκα μία πολύ τιμητική πρόταση από τον κόουτς Αντρέα Πολέμη να είμαι δίπλα του και να τον βοηθήσω όσο μπορώ. Ο Αντρέας γνώριζε τα προβλήματα της δουλειάς μου οπότε δέχτηκα να είμαι στο πλευρό του”.