Σαλτουρίδης: «Πιστεύουμε στους εαυτούς μας»

nikh_saltouridis_kypri_milosΣε μία απ’ τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος δοκιμάζεται η Νίκη Αμαρουσίου, το προσεχές Σάββατο (1/3, 17:00), αφού καλείται να αντιμετωπίσει τον σκληροτράχηλο Έσπερο ΑΟΠΑ, στο κλειστό γυμναστήριο της Παναγίας Αλεξιώτισσας.

Η ομάδα του Αμαρουσίου επανήλθε την περασμένη Κυριακή στα θετικά αποτελέσματα απέναντι στην Καλαμάτα ’80 φτάνοντας τις επτά νίκες στους οκτώ περασμένους αγώνες και πλέον επιστρέφει σε πελοποννησιακό έδαφος για δεύτερη φορά τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές (σ.σ. προηγήθηκε η αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου), με το έργο της να είναι εξίσου δύσκολο… Απόψε, ολοκληρώνεται η προετοιμασία της Νίκης και αύριο το πρωί η αποστολή των “κυανέρυθρων” θα ταξιδέψει αυθημερόν για την Πάτρα, με τον Δημήτρη Γκόφα να έχει προετοιμάσει κατάλληλα τους παίκτες του εν όψει της σπουδαίας “μάχης” κόντρα στον Έσπερο ΑΟΠΑ.

Ο έμπειρος σέντερ της Νίκης Αμαρουσίου, Κώστας Σαλτουρίδης, μιλώντας στο nikiamarousiou.gr, υπογράμμισε: “Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το έργο μας δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Εξάλλου, θα αγωνιστούμε σε μία απ’ τις πιο σκληρές έδρες του πρωταθλήματος και ο Έσπερος ΑΟΠΑ έχει δείξει ότι μέσα στο “σπίτι” του είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικός… Είμαστε έτοιμοι για πολύ δυνατό παιχνίδι, για… ντέρμπι! Ο αυριανός μας αντίπαλος διαθέτει πλουραλισμό στην επίθεση, δεν στηρίζεται σε έναν ή δύο παίκτες, αρέσκεται σε γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού και τρέχει αρκετά, αλλά το βασικότερο στοιχείο του είναι πως πρόκειται για ομάδα προσηλωμένη στα αμυντικά της καθήκοντα που προσπαθεί να σε βγάλει εκτός ρυθμού, να σε αποπροσανατολίσει… Πράγμα που έχει κατορθώσει ουκ ολίγες φορές τη φετινή σεζόν. Οπότε, απ’ την πλευρά μας, θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο μας αν θέλουμε να φτάσουμε το στόχο μας”, ενώ κλείνοντας υπογράμμισε:

“Είναι πολύ σημαντικό ματς για εμάς. Η ομάδα μας βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση και αγωνιστικά και ψυχολογικά, αποδίδουμε καλό και όμορφο μπάσκετ, πιστεύουμε στους εαυτούς μας και είμαστε ικανοποιημένοι απ’ την εικόνα μας. Πάντως, παρά το γεγονός ότι έχουμε πετύχει επτά νίκες στα οκτώ τελευταία παιχνίδια, δεν αποπροσανατολιζόμαστε, ούτε… πετάμε στα σύννεφα. Άλλωστε, διαθέτουμε μπόλικη εμπειρία ως ομάδα και μπορούμε να διαχειριστούμε τέτοιες καταστάσεις. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε καταφέρει ακόμη τίποτα αφού είναι πολύ νωρίς, παραμένουμε προσγειωμένοι και 100% συγκεντρωμένοι και το μόνο που θέτουμε ως στόχο κάθε εβδομάδα είναι το… επόμενο παιχνίδι!”.