Σαμόλης: «Η πορεία μας έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων»

Μετρώντας 14 συνεχόμενες νίκες στο σκληρό κι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής ο Διαγόρας Δρυοπιδέων έχει βάλει δυνατές βάσεις για να πανηγυρίσει τη δεύτερη άνοδο του σε ισάριθμα χρόνια.

Ο τεχνικός της ομάδας, Σπύρος Σαμόλης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη νίκη των Αιγαλεωτών στο ντέρμπι κορυφής με τον Ιπποκράτη Κω, για τις εντυπώσεις του από το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής αλλά και για τις προσωπικές φιλοδοξίες που έχει.

Για τη νίκη (85-67) στο ντέρμπι κορυφής επί του Ιπποκράτη Κω
“Προετοιμάζαμε αυτό το παιχνίδι στο μυαλό μας εδώ και πολύ καιρό. Θεωρούσαμε ότι είχαμε αδικήσει τους εαυτούς μας στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Κω, οπότε το περιμέναμε εναγωνίως. Αγωνιστικά, φέραμε εις πέρας τους στόχους που είχαμε θέσει, πηγαίνοντας το ματς σε υψηλό ρυθμό σε άμυνα κι επίθεση και περιορίζοντας τα δυνατά σημεία του Ιπποκράτη. Από τη στιγμή που κάναμε όσα είχαμε σχεδιάσει μπορέσαμε να φτάσουμε σε μία σχετικά εύκολη επικράτηση, καθώς στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα διατηρούμασταν σε απόσταση ασφαλείας”.

Για την μέχρι τώρα πορεία στο πρωτάθλημα
“Η μέχρι τώρα πορεία μας θεωρώ ότι έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων μας. Αυτή τη στιγμή η ομάδα παίζει πολύ καλό μπάσκετ, οι παίκτες είναι δεμένοι μεταξύ τους, η διοίκηση στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται το προπονητικό έργο ακόμα πιο εύκολο. Το καλοκαίρι δώσαμε μεγάλη βαρύτητα να πάρουμε αρχικά καλούς χαρακτήρες κι έπειτα καλούς παίκτες και αυτό μας έχει δικαιώσει όλους”.

Για το στόχο της ανόδου κι αν υπήρχε από την αρχή
“Κατά τον καλοκαιρινό προγραμματισμό είχαμε θέσει ως στόχο την τετράδα. Θεωρώ ότι ήταν κομβικό σημείο στην πορεία μας η ήττα που κάναμε στη Κω. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα όλοι παρουσιάσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και καταλάβαμε τις πραγματικές μας δυνατότητες. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι από τότε έχουμε 14 συνεχόμενες νίκες”.

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος
“Στο πρωτάθλημα υπάρχουν τρεις ταχύτητες ομάδων. Εμείς κι ο Ιπποκράτης έχουμε ξεχωρίσει για την άνοδο, ενώ από πίσω υπάρχουν 6 ομάδες που κυνηγάνε να τερματίσουν στις θέσεις 3-4, από εκεί και κάτω οι υπόλοιποι παλεύουν για τη σωτηρία.
Προσωπικά θα ήθελα να σταθώ σε δύο σημαντικά στοιχεία. Το πρώτο είναι ότι τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πολύ καλούς παίκτες από μεγαλύτερες κατηγορίες να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής κι αυτό είναι σημαντικό για το επίπεδο. Το δεύτερο στοιχείο είναι το προπονητικό. Όποιος παρακολουθεί την κατηγορία θα δει ότι υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι προπονητές που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Θεωρώ ότι αυτό μόνο με χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον μπορεί να μας γεμίζει”.

Για τη βράβευση του από το ΣΕΠΚ και την συνεχή παρουσία του στα Σεμινάρια του Συνδέσμου
“Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες προπονητές σε μία τόσο όμορφη εκδήλωση όπως αυτή που έγινε. Προσωπικά έχω θέσει ως στόχο μέσα από τη διαρκή παρακολούθηση των Σεμιναρίων αλλά και αγώνων ανώτερων κατηγοριών να παλεύω για τη διαρκή εξέλιξη μου”.