Μες  στους γαλάζιους τους… αφρούς  θα ταξιδέψει ο Αλέξης Σαρίκας τη νέα σεζόν, μιας και από  φέτος θα αγωνίζεται στον Κολοσσό Ρόδου. Ο  29χρονος μπασκετμπολίστας από την Γ’ εθνική και την Ενωση Ιλίου βρέθηκε διόλου τυχαία να φλερτάρει με την αφρόκρεμα του ελληνικού μπάσκετ και εν τελεί να επιστρέψει και επίσημα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ρόδο και να εντάσσεται στο στόλο τον «γαλάζιων  ιπποτών». Ο  ροδίτης φόργουορντ μπορεί να έχει αγωνιστεί στην Α2 με την ομάδα του νησιού του όμως η Α1 ήταν ένα όνειρο ζωής όπως αποκάλυψε και στο infobasket.gr και θα προσπαθήσει να αρπάξει κάθε ευκαιρία που θα του δοθεί από τον προπονητή του Βασίλη Φραγκιά.

-Σου παρουσιάστηκε μια μεγάλη ευκαιρία, την οποία και αποδέχτηκες. Πόσο όμως σε φοβίζει αυτή η πρόκληση;

«Πράγματι είναι ένα μεγάλο σκαλοπάτι και όχι μόνο. Όμως θα έλεγα ότι είναι μια μικρή δικαίωση των κόπων μου όλα αυτά τα χρόνια. Θα κάνω τα πάντα για να αρπάξω την ευκαιρία που μου δόθηκε, ειδικά εφόσον επέστρεψα στην ομάδα της καρδιάς μου τον Κολοσσό, όπου και με ανέδειξε και με καταξίωσε σαν παίκτη. Δεν τη φοβάμαι καθόλου τα δύσκολα  ίσα- ίσα που το βλέπω σαν πρόκληση απέναντι στον εαυτό μου.  Εχω βάλει ένα μικρό προσωπικό στοίχημα, το οποίο  λέγεται Α1!».

– Υπάρχουν αγωνιστικές διαφορές ανάμεσα στις δυο κατηγορίες (Γ εθνική και Α1)…

«Πάρα πολλές, η Α1 είναι πολύ δύσκολη κατηγορία και ειδικά φέτος αρκετά διαφορετική και περίεργη. Καταρχήν  υπάρχουν παίκτες σημαίες για το ελληνικό μπάσκετ και δεύτερον ο τρόπος δουλειάς και αντιμετώπισης αλλάζει…. Αλλα το παν είναι να το χαρούμε.  Οσον αφορά τον Κολοσσό, μόνο και μόνο το ότι υπάρχουν Αμερικανοί στην ομάδα αλλάζει κατευθείαν το επίπεδο. Και θα είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες».

 -Πέρσι ο ρόλος σου στην Ενωση Ιλίου ήταν πρωταγωνιστικός, φέτος ως νεοφερμένος και ιδικά από μικρότερη κατηγορία ενδέχεται να αλλάξει.

«Ναι, ήταν, όμως είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα στην Α1 και ειδικά σαν ρούκι. Η προτεραιότητα  μου θα είναι στα αμυντικά καθήκοντα της ομάδας, αλλά είμαι παίκτης, ο οποίος προσαρμόζεται σε τέτοιες καταστάσεις και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε».