kontonis-xalvatzakis-aggelopoulosΣε καλό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε στο γραφείο του ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής μεταξύ των διοικήσεων των φιναλίστ ομάδων των τελικών του πρωταθλήματος της Basket League ΣΚΡΑΤΣ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, παρουσία του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Γιώργου Χαλβατζάκη και του Αθλητικού Εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου. 

Εκ μέρους του Ολυμπιακού παρέστησαν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης (πρόεδρος) και Γιώργος Αγγελόπουλος, καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Γιώργος Σκινδήλιας, ενώ εκ μέρους του Παναθηναϊκού ο πρόεδρος της «πράσινης» ΚΑΕ Μάνος Παπαδόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Παναγιώτης Τριαντόπουλλος. Όλες οι πλευρές συμφώνησαν πως θα εξαντλήσουν τις δυνατότητες που έχουν για να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των τελικών, χωρίς εκατέρωθεν εμπρηστικές δηλώσεις, τήρηση των κανονισμών που προβλέπονται από την προκήρυξη του πρωταθλήματος και αυστηρούς ελέγχους των οπαδών τους στο βαθμό που τους αναλογεί. 

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Κοντονής δήλωσε: «Έγινε μία διεξοδική, πολιτισμένη και πιστεύω παραγωγική συζήτηση με τους εκπροσώπους των δύο μεγάλων ομάδων στο μπάσκετ, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Δύο ομάδες που έχουν τιμήσει τη χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το πρώτο που πρέπει να διασφαλίσουμε είναι την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, πάντα με γνώμονα την αυστηρή τήρηση των νόμων και των κανονισμών και της ισονομίας απέναντι σε όλους. Σε αυτό που συμφωνήσαμε όμως όλοι είναι το εξής: ότι πρέπει αν τηρηθούν οι κανονισμοί και ο νόμος με αυστηρότητα προς πάσα κατεύθυνση. Από την πλευρά της Πολιτείας θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, η Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της και αν υπάρχουν –που εύχομαι να μην υπάρξει- οποιαδήποτε παρεκτροπή, η τιμωρία θα είναι αυστηρότατη. Το μπάσκετ μας έχει δώσει τεράστιες χαρές και μπορούμε αυτές τις χαρές να τις ζήσουμε και στο μέλλον, σε αυτό το πεδίο που σας είπα όμως, στο πεδίο του πολιτισμού, της ισονομίας και τη κατανόησης. Τονίζω ότι σε αυτό που όλοι μας εμμένουμε είναι στην πιστή τήρηση των κανονισμών και της προκήρυξης του πρωταθλήματος. Και σε αυτό έχει άμεση εμπλοκή και η διοργανώτρια αρχή και η Ομοσπονδία. Εύχομαι να γίνουν όλοι οι αγώνες σε πολιτισμένο πλαίσιο και να αναδειχθεί πρωταθλητής ο καλύτερος». 

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τους αγώνες ΠΑΟΚ-Αρη που θα αναδείξουν την 3η και την 4η ομάδα του φετινού πρωταθλήματος, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ.Γιώργος Χαλβατζάκης είπε σχετικά με τη σύσκεψη που έγινε για τους τελικούς: “Ενόψει των τελικών έγινε η σύσκεψη στο γραφείο του υφυπουργού κ.Κοντονή με τη συμμετοχή των δύο ΚΑΕ και του με τον αθλητικό εισαγγελέα για να πέσουν οι τόνοι και να περάσει ένα μήνυμα ότι τα πράγματα θα είναι πολύ αυστηρά. Ισχύει πλέον καινούργιος αθλητικός νόμος που είναι πολύ αυστηρός. Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που πηγαίνουν στο γήπεδο για να δημιουργήσουν προβλήματα” και προεκτείνοντας τη σκέψη του σχετικά με τους τελικούς και το πρόβλημα της βίας τόνισε αναφερόμενος και στη σειρά των μικρών τελικών: “Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα παιχνίδια με κόσμο; Τι προσφέρει η βία; Πόσο διαφορετική θα ήταν η σειρά αν και στα δύο γήπεδα υπήρχε κόσμος; Απευθύνομαι στους κυρίους που δεν αντιλαμβάνονται τι κακό κάνουν στις ομάδες τους. Το μπάσκετ θα προχωρήσει, δείχνουν ότι πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Βασική προϋπόθεση είναι να εξαλειφθεί πλήρως η βία από τα γήπεδα. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος να δω τα γήπεδα γεμάτα. Ερχονται νέοι επενδυτές που δίνουν διαφορετική προοπτική αλλά αν διατηρηθεί το φαινόμενο των άδειων γηπέδων λόγω τιμωριών, μπορεί να τους χάσουμε”.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κοντονής είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο.