Σιγκούνας: «Η φιλοσοφία της ομάδα μας δεν αλλάζει…»

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου είναι έτοιμος για την επίσημη πρεμιέρα μπροστά στον υπέροχο κόσμο του, καθώς το Σάββατο (14/10, 16.00) θα φιλοξενήσει το Ψυχικό για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα η ομάδα των δυτικών προαστίων έχει ως στόχο να διπλασιάσει τις επιτυχίες της και κάτω από αυτό το πρίσμα προετοιμάστηκε όλη την εβδομάδα.

Τα προβλήματα, ωστόσο, δεν λείπουν για το Νίκο Καραγιάννη, ο οποίος δεν υπολογίζει στην βοήθεια του πρόσφατα χειρουργημένου στον καρπό, Ιγκόρ Μιλόσεβιτς. Εκτός αναμένεται να μείνει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι κι ο Γιώργος Αγγέλου, που ταλαιπωρείται από πελματιαία απονεύρωση

Ο Αλέξανδρος Σιγκούνας αποτελεί ένα από τα καινούργια πρόσωπα του ΓΣΠ και μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου τόνισε την ανυπομονησία του για την επίσημη εντός έδρας πρεμιέρα και αναφέρθηκε…

Στο εναρκτήριο παιχνίδι της  σεζόν κόντρα στην ΑΕΛ:

«Σαφώς και κάθε πρεμιέρα κρύβει παγίδες και δυσκολίες, τις οποίες μας είχε επισημάνει ο προπονητής μας, που επέμενε πολύ στις ιδιαιτερότητες αυτού του παιχνιδιού και είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για την συγκεκριμένη αναμέτρηση, που ήταν κι εκτός έδρας.

Η ομάδα μας απαρτίζεται από παιδιά που μπορούν να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις, διαθέτουν την εμπειρία, αλλά και την ποιότητα, έχοντας βιώσει αντίστοιχες εμπειρίες αρκετές φορές στην καριέρα τους.

Το μυστικό σε τέτοια παιχνίδια είναι η ομάδα να έχει απόλυτη συγκέντρωση από το πρώτο λεπτό και με σεβασμό στον αντίπαλο.

Γνωρίζουμε, λοιπόν, ποιος είναι ο στόχος μας και τι πρέπει να κάνουμε για να τα καταφέρουμε και είμαι πολύ ικανοποιημένος, που η ομάδα έδειξε την ποιότητα της και τις μεγάλες δυνατότητες που έχει από το ξεκίνημα.

Ήταν μια καλή νίκη, την χαρήκαμε το Σαββατοκύριακο κι από Δευτέρα ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας για τον αγώνα με το Ψυχικό, πάνω στον οποίο έχουμε επικεντρωθεί.

Έγινε το πρώτο «βήμα» από τα 30 που πρέπει να κάνουμε κι έχουμε μπροστά μας το… δεύτερο!»

Στην επικείμενη αναμέτρηση με την ΑΕ Ψυχικού:

«Η φιλοσοφία της ομάδα μας δεν αλλάζει… Σεβασμός σε κάθε αντίπαλο ξεχωριστά, ίδια σοβαρότητα και απόλυτη συγκέντρωση στο πλάνο του τεχνικού τιμ για να πετύχουμε τον στον στόχο μας.

Θέλουμε πάνω απ’ όλα η δική μας ομάδα να είναι καλά, κι εννοώ όχι μόνο από θέμα τραυματισμών αλλά και πνευματικά. Να είμαστε καλά «δουλεμένοι» και προετοιμασμένοι και κάθε φορά που θα το καταφέρνουμε αυτό δεν θα έχουμε πρόβλημα.

Σίγουρα δεν πρέπει να πέσουμε στην «παγίδα» της νίκης μας, με μεγάλη διάφορα (σ.σ 106-69), στο προηγούμενο μας, όπως υπάρχουν πολλά παραδείγματα στο παρελθόν συμβεί με ομάδες που έχουν καλά και δυνατά ρόστερ, αλλά χαλαρώνουν υποσυνείδητα και βρίσκονται προ… εκπλήξεως.

Το μόνο αρνητικό είναι τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν οι συμπαίκτες μας, ο Ιγκόρ Μιλόσεβιτς κι ο Γιώργος Αγγέλου, που θα απουσιάσουν από το παιχνίδι με το Ψυχικό.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχηθώ περαστικά στον Ιγκόρ Μιλόσεβιτς που χειρουργήθηκε, πλέον ξέρει τι έχει να αντιμετωπίσει και του εύχομαι ολόψυχα να αφήσει πίσω του αυτή την ατυχία και να επιστρέψει δυνατός και γερός.

Σίγουρα οι τραυματισμοί είναι ότι χειρότερο, αλλά δυστυχώς είναι μέσα στο… πρόγραμμα και πρέπει να είσαι έτοιμος να τους αντιμετωπίσεις και δυνατός ώστε να ανταπεξέλθεις.

Σαν ομάδα έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ με παίκτες που μπορούν να καλύψουν τα κενά των παιδιών που θα λείψουν κι όταν τους δίνεται η ευκαιρία το αποδεικνύουν».