Σκουλίδας: «Το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα»

skoulidasO Διονύσης Σκουλίδας ήταν από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Για το νταμπλ νταμπλ που κατέγραψε, αλλά και γιατί ήταν αυτός που πήρε την τελευταία προσπάθεια της αναμέτρησης.

Παρά τα νεύρα που ήταν ο επίλογος της αναμέτρησης, μετανιώνοντας που άφησε να τον επηρεάσουν με το άκουσμα της κόρνας, έδωσε το δικό του μήνυμα για τη συνέχεια: «Δεν βάζουμε το κεφάλι κάτω. Θα ήθελα πάρα πολύ να είχα βάλει το σουτ ή να είχα κερδίσει τις βολές. Το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα, αλλά χρειάζεται και λίγη τύχη. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Σε πολλά σημεία του παιχνιδιού ήμασταν νωθροί κι επιτρέψαμε ντράιβ σε παίκτες που δεν έπρεπε. Πλέον πάμε σε έναν δύσκολο όμιλο, με δυνατές ομάδες. Έχουμε καλή ομάδα. Πιστεύω σε μας και θεωρώ πως μπορούμε να πάμε ψηλά. Παίζει ρόλο ότι δεν πάμε με νίκη στον επόμενο γύρο, αλλά πιστεύω πως θα μάθουμε από τα λάθη μας. Πρέπει να αδειάσουμε το μυαλό μας, να ξεκουραστούμε κυρίως πνευματικά και μετά σωματικά. Οφείλουμε ένα ευχαριστώ στον κόσμο για τη στήριξή του, στα εύκολα και στα δύσκολα».

Ο Γιώργος Λιμνιάτης, συνεργάτης του Ηλία Παπαθεοδώρου, τόνισε: «Για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχαμε τον έλεγχο, αλλά κάναμε λάθη στις αποφάσεις μας στην επίθεση και στην άμυνα, με αποτέλεσμα να χάσουμε. Θεωρώ πως αδικούμε τους εαυτούς μας. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι γι’ αυτό και παρότι είμαστε σε δύσκολη θέση πρέπει να αναλογιστούμε πού βρισκόμαστε και να διορθώσουμε την κατάσταση αρχίζοντας από την ψυχολογία μας. Ο τρόπος που χάσαμε αποτελεί ένα ψυχολογικό σοκ, ειδικά γι’ αυτές τις ηλικίες. Το ρεπό θα μας βοηθήσει να ξεχάσουμε. Σε αυτά τα τουρνουά σημασία έχει πώς θα διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας. Δεν είμαστε καλά, αλλά πρέπει να γίνουμε καλά. Έχουμε κάνει εγκλήματα όλοι μας, φταίμε όλοι και πρέπει όλοι μας να βελτιώσουμε την κατάσταση. Δεν είναι ώρα για καταλογισμό ευθυνών. Οι ομάδες που θα συναντήσουμε τώρα είναι στα μέτρα μας. Το μπάσκετ περνά σε δεύτερη μοίρα, πρέπει να αποβάλουμε την απογοήτευση που νιώθουμε».