Σκουρτόπουλος: «Τώρα συνεχίζουμε…», Αντετοκούνμπο: «Σίγουρα δεν υπάρχει ταβάνι»

 Η Εθνική ομάδα ήταν επιβλητική απέναντι στο Μαυροβούνιο στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στην Κίνα. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Ζβέζνταν Μίτροβιτς και Πέταρ Πόποβιτς μίλησαν για το ματς μετά το τέλος της αναμέτρησης. 

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ανέφερε: «Ήταν μια εξαιρετική μέρα για μας, αρχίσαμε τη διοργάνωση με μια σπουδαία νίκη. Ίσως η διαφορά να είναι υπερβολική, γιατί το Μαυροβούνιο είναι καλή ομάδα. Μετά τα πρώτα 3-4 λεπτά το στρες έφυγε και με καλές επιλογές πήραμε τη νίκη. Τώρα συνεχίζουμε, κοιτάμε το ματς με τη Βραζιλία και πάμε βήμα-βήμα, όσο πιο μακριά μπορούμε». 

Σχετικά με το στοιχείο που τον ικανοποίησε περισσότερο είπε: «Είναι η σοβαρότητα της ομάδας. Για πρώτο παιχνίδι η συγκέντρωση ήταν πάρα πολύ ψηλή. Έφυγε το άγχος, που σίγουρα υπάρχει για να πετύχουμε κάτι καλό, και τα πήγαμε πολύ καλά». 

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε: «Ήταν μια σημαντική νίκη, ο κόουτς έκανε εξαιρετική δουλειά μοιράζοντας το χρόνο. 

Για τον αγώνα με τη Βραζιλία είπε: «Είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα από το Μαυροβούνιο. Ο κόουτς τους θα προετοιμάσει την ομάδα του καλά και εμείς θα πρέπει να έχουμε το κεφάλι κάτω και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό το ματς». 

Τη σημασία του να διακριθεί η Εθνική: «Είναι όνειρο να παίζω με τον αδερφό μου στην Εθνική. Πάντα θέλαμε να παίξουμε με την Εθνική και το να συμμετέχουμε σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο είναι απίστευτο συναίσθημα. Δεν περιγράφεται. Όταν παίζεις για την Εθνική δεν παίζεις για τον εαυτό σου, αλλά εκπροσωπείς όλους τους Έλληνες. Είμαι χαρούμενος που εκπροσωπώ όλο αυτό τον κόσμο. Όταν φοράς αυτή τη φανέλα νιώθεις ωραία». 

Για την πολύ πιθανή αναμέτρηση με τις ΗΠΑ στη δεύτερη φάση είπε: «Δεν σκεφτόμαστε τις ΗΠΑ ακόμη. Εστιάζουμε στο τι μπορούμε να βελτιώσουμε στο παιχνίδι μας σε σχέση με το επόμενο ματς. Οι ΗΠΑ είναι μακριά ακόμη, πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Το βραβείο του MVP ανήκει στο παρελθόν, θέλω να κάνω πάντα αυτό που έκανε από την αρχή, να βοηθώ την ομάδα μου με όποιον τρόπο μπορώ. Να βουτάω για μπάλες, να παίρνω ριμπάουντ, τα πάντα…». 

Ερωτηθείς για το ταβάνι της ομάδας, απάντησε: «Σίγουρα δεν υπάρχει ταβάνι. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι. Όλοι στην ομάδα είναι παικταράδες, παίζουν σε μεγάλες ομάδες και αν δώσουμε το 100% θα είμαστε καλά». 

Σχετικά με την αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό του είπε: «Είναι τρομερό το συναίσθημα να αποθεώνεσαι από ένα γήπεδο. Όμως εγώ προσπαθώ να συγκεντρωθώ. Δεν θέλω να ασχοληθώ με την αποθέωση. Είμαι εδώ για μια δουλειά και η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμη. Όταν σε 20 χρόνια θα σκέφτομαι το Παγκόσμιο θα σκέφτομαι και την αποθέωση». 

Τέλος, για το ρόλο του στην ομάδα είπε: «Έχουμε μια καλή ομάδα, το κυριότερο με καλούς χαρακτήρες. Όταν ο κόουτς ήρθε στο Μιλγουόκι μού είπε πως προέχει να έχουμε στην ομάδα καλά παιδιά. Είναι όμως και καλοί παίκτες. Δεν είμαι ο πιο σημαντικός στην ομάδα. Υπάρχουν ο Παπαγιάννης, ο Καλάθης, ο Πρίντεζης, ο Μπουρούσης και άλλοι που μπορούν να προσφέρουν πολλά». 

Με τη σειρά του, ο προπονητής Μαυροβουνίου, Ζβέζνταν Μίτροβιτς είπε. «Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ άσχημα. Η Ελλάδα είναι πολύ καλύτερη από μας, αλλά δεν έπρεπε να έχουμε τέτοιο πρόσωπο. Στο δεύτερο μέρος βελτιωθήκαμε, αλλά με τη διαφορά που είχε η ελληνική ομάδα ήταν αδύνατο να επιστρέψουμε. Δεν έχει σημασία τι έγινε απόψε, το ματς με τη Νέα Ζηλανδία είναι το πιο σημαντικό για μας, μπορεί να κρίνει και την πρόκριση για μας. Δεν περιμέναμε να κερδίσουμε την Ελλάδα, αλλά πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι για το ματς της Τρίτης». 

Τέλος, ο Πέταρ Πόποβιτς σχολίασε (παίκτης Μαυροβουνίου): «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Εμείς κάναμε ένα πολύ κακό πρώτο μέρος, δώσαμε πολλούς αιφνιδιασμούς με πολλά λάθη σε μια ομάδα που αρέσκεται στο τρανζίσιον. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πολύ καλύτερη εικόνα, αλλά η Ελλάδα είναι ομάδα που διεκδικεί μετάλλιο και δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Θα πρέπει να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για το ματς με τη Νέα Ζηλανδία».