Σκούταρης: «Σταθήκαμε και λίγο τυχεροί»

O Ερμής Περάματος κατάφερε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη επικρατώντας του Πανελευσινιακού για τη 13 αγωνιστική. Ο Λεωνίδας Σκούταρης ήταν εκ των πρωταγωνιστών για τους νικητές καθώς πέτυχε 13 πόντους μάζεψε 11 ριμπάουντ και μοίρασε τρεις ασίστ.
Πλέον, η ομάδα του Περάματος βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας κάνοντας ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή της στην Α2 με τον έμπειρο φόργουορντ να μιλάει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, για το μυστικό της επιτυχίας.

Αναλυτικά:

Λεωνίδα, πετύχατε μια πολύ σημαντική και δύσκολη νίκη κόντρα στον Πανελευσινιακό και μάλιστα εκτός έδρας…  Πόσο θα σας βοηθήσει στην συνέχεια;

«Σίγουρα ήταν μια μεγάλη νίκη στη προσπάθεια μας για να μπορέσουμε να σωθούμε στο τέλος της χρονιάς. Μας ανέβασε πολύ τόσο ψυχολογικά όσο και βαθμολογικά και θεωρώ ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο πλέον».

Ο στόχος σας είναι η παραμονή. Πόσο δύσκολο είναι να το πετύχετε;

«Στην συνέχεια έχουμε δύσκολα παιχνίδια. Όντως ο στόχος μας είναι η παραμονή. Ειδικά φέτος που πέφτουν πέντε ομάδες τα πράγματα θα είναι δύσκολα και βλέπουμε τι γίνεται στην βαθμολογία όπου η καταστροφή από την σωτηρία απέχουν μόλις ένα βαθμό και έτσι νομίζω θα συνεχίσει να είναι».

Το γεγονός ότι πέφτουν πέντε ομάδες έχει κάνει σίγουρα πιο δύσκολο το πρωτάθλημα…

«Το ένα πρόβλημα είναι αυτό. Το άλλο είναι πως δεν υπάρχει σταθερότητα φέτος στην απόδοση των ομάδων με αποτέλεσμα ο τελευταίος να μπορεί να κερδίσει τον πρώτο ανά πάσα στιγμή. Αυτό μεγαλώνει τον βαθμό δυσκολίας ειδικά για τις ομάδες που προσπαθούν να σωθούν».

Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το κλειδί της νίκη σας κόντρα στον Πανελευσινιακό;

«Πρώτα απ’ όλα κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, βάλαμε κάποια σημαντικά σουτ και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παραμείνουμε κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος. Τότε ο Κορωνίδης πέτυχε τρια κρίσιμα σουτ, σταθήκαμε και λίγο τυχεροί και πήραμε την νίκη».

Που πιστεύεις ότι θα κριθεί η παραμονή σας στην Α2;

«Αναμφίβολα στα εντός έδρας παιχνίδια. Όσες περισσότερες νίκες κάνουμε, και όσο πιο δυνατοί είμαστε στην έδρας μας, τόσο πιο πολύ πιστεύω πως θα πλησιάσουμε το στόχο αμς και στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Το θέμα όμως είναι να συνεχίσουμε να έχουμε σταθερά καλή απόδοση».

Μια ευχή που θα ήθελες να κάνεις;

«Το να σωθούμε θα είναι μια μεγάλη επιτυχία για εμάς. Δεν έχω κάτι άλλο. Στην αρχή έμοιαζε με κάτι ακατόρθωτο. Τώρα όμως τα πράγματα έχουνε αλλάξει και νομίζω ότι το αξίζουμε μνα παραμείνουμε στην Α2 αν συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τον ίδιο τρόπο».