Σλούκας: «Πιστεύω πολύ στην ομάδα, πρέπει να είμαστε ήρεμοι»

Η ήττα από την Βραζιλία προκάλεσε απογοήτευση στις τάξεις της εθνικής ομάδας, όχι όμως και απώλεια της πίστης που υπάρχει για τις δυνατότητές της. Αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι με τη Νέα Ζηλανδία (5/9, 15:00), η Ελλάδα θα προσπαθήσει αφενός να σημειώσει τη νίκη που θα της χαρίσει την πρόκριση στους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αφετέρου να τη συνδυάσει με μία ενθαρρυντική εμφάνιση…

«Πιστεύω πολύ στην ομάδα. Πρέπει να κερδίσουμε πρώτα από όλα τη Νέα Ζηλανδία και θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι», τονίζει ο Κώστας Σλούκας. «Συζητήσαμε μαζί, ξέρουμε τι κάναμε λάθος. Αύριο είναι ένα διαφορετικό ματς. Η Νέα Ζηλανδία είναι μία τρελή ομάδα, που σουτάρει ασύστολα. Από εμάς εξαρτάται, όπως εξαρτιόταν και χθες. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο. Η άμυνα είναι σημαντική για μας, αφού από εκεί προέρχεται και το επιθετικό μας παιχνίδι. Αρχής γενομένης από αύριο πρέπει να επιστρέψουμε στα στάνταρ μας», συνέχισε ο γκαρντ της Εθνικής, που είπε αναφορικά με τον τρόπο που χάθηκε το παιχνίδι με την Βραζιλία.

«Σίγουρα θέλει τύχη. Ήταν δώρο από τους Βραζιλιάνους εκεί που μου έκαναν το φάουλ, αφού θα μπορούσαν και να μην το σφυρίξουν. Η τελευταία φάση δεν είναι το παιχνίδι. Η πικρία είναι ότι πετάξαμε μια διαφορά 17 πόντων. Κάναμε κακές επιλογές στην επίθεση και τους δώσαμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Μπήκαμε στο δικό τους παιχνίδι. Όλες οι ομάδες είναι προετοιμασμένες. Είδατε ότι η Βραζιλία έπαιζε με τέσσερις πίσω. Ξέρουν πώς να μας αντιμετωπίζουν, τώρα πρέπει να βρούμε εμείς τις λύσεις».