sloukasΗ Εθνική πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της στο Κάουνας και η κακή εικόνα που έδειξε στο φιλικό με τη Λιθουανία φυσιολογικά αντιστράφηκε. Η “αντίδραση” μετά το κακό χθεσινό παιχνίδι ήταν ένας από τους λόγους κατά τον Κώστα Σλούκα και τον Γιώργο Πρίντεζη, τους δύο διεθνείς που μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ μετά τη λήξη του αγώνα…

«Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα αντέδρασε μετά από την κακή χθεσινή εμφάνιση και κέρδισε μια καλή ομάδα. Παραμείναμε συγκεντρωμένοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και κερδίσαμε δίκαια την αναμέτρηση» τόνισε ο Κώστας Σλούκας. Έχουμε ακόμη αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας και είναι κάτι πάνω στο οποίο θα δουλέψουμε και τις επόμενες μέρες. Σε κάποια διαστήματα παίξαμε καλή άμυνα, ανοίξαμε το ρυθμό όπως θέλει ο προπονητής μας και παίξαμε έξυπνα».

Σε ότι αφορά τη συνύπαρξη για πρώτη φορά στο παρκέ στη διάρκεια της προετοιμασίας του Γιώργου Πρίντεζη και του Γιάννη Μπουρούση, ο Έλληνας γκαρντ τόνισε: «Είναι δυο βασικοί παίκτες στο ροτέισον και για την ομάδα συνολικά και σίγουρα βοήθησε πολύ σήμερα. Όλα τα παιδιά βρίσκουν σταδιακά ρυθμό, μετά από επίπονες προπονήσεις, “λύνονται” τα πόδια και αυτό είναι κάτι που φαίνεται στο γήπεδο».

Πρίντεζης: «Πάμε με χαμηλό προφίλ και ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο»

O Γιώργος Πρίντεζης είπε από τη μεριά του: «Ολοι ξέραμε ότι ο χθεσινός αγώνας θα ήταν δύσκολος, αλλά δεν παίξαμε καλά. Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, όμως στο τρίτο δεκάλεπτο μπήκαμε άσχημα και χάσαμε όπως χάσαμε από την Λιθουανία. Είχαμε όμως πολύ καλή αντίδραση… Μην ξεχνάμε ότι είναι φιλικά προετοιμασίας. Και τα προηγούμενα χρόνια κερδίζαμε τα φιλικά, αλλά όταν φτάναμε στην πηγή δεν πίναμε νερό. Φέτος πάμε διαφορετικά, με πιο χαμηλό προφίλ και ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο.

Δεν έχουμε πάρα πάρα πολύ χρόνο μπροστά μας. Κάθε παρουσία είναι σημαντική και κάθε απουσία το ίδιο. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για παίκτες κλειδιά όπως είναι ο Καλάθης και όπως ήταν χθες ο Μπουρούσης. Όμως, δεν μπορούμε να μένουμε σε αυτό… Έχουμε λιγότερες από δεκαπέντε μέρες για το Παγκόσμιο και κάθε λεπτό μετράει. Πρέπει να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται και ατομικά και ομαδικά. Το Παγκόσμιο είναι ένας θεσμός κρίνεται κυρίως στα νοκ άουτ παιχνίδια. Εκεί όλα μπορούν να γίνουν. Μπορεί μια ομάδα να έχει άσχημη εικόνα στην προετοιμασία, αλλά να κερδίσει ένα νοκ άουτ παιχνίδι και να περάσει στους οκτώ. Και το αντίθετο βέβαια…

Εμείς δουλεύουμε πάνω σε πολύ καλή βάση φέτος, ο κάθε ένας ξέρει το ρόλο του και τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Σε τέτοια τουρνουά όλα παίζουν ρόλο και μέσα σε αυτά και η τύχη. Με ένα αποτέλεσμα μπορούν να αλλάξουν όλα είτε προς το καλό είτε προς το κακό. Είναι χαρά μας να βρισκόμαστε εδώ. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Είναι τιμή μας να παίζουμε για την Εθνική και όλοι δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό είτε παίζουμε λίγα λεπτά είτε όλο τον αγώνα. Η Εθνική έχει δώσει πολλές χαρές στο παρελθόν και μακάρι να δώσει μια ακόμη φέτος».