Η Εθνική Ανδρών συνεχίζει την προετοιμασία της εν αναμονή των πρώτων φιλικών αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Στρασβούργο (9-11/8). Ο Κώστας Σλούκας αναφέρεται σε αυτά τα πρώτα τεστ που θα δοθούν στη Γαλλία, αλλά και για τη φιλοσοφία, τη χημεία και την πρώτη λέξη που έμαθε στα ελληνικά ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών, Αντρέα Τρινκιέρι. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που μετέχει σε προετοιμασία της Ανδρών, η οποία έρχεται ως φυσική συνέχεια της χρυσής πορείας του με τις μικρές εθνικές.

«Κάθε χρόνο η προετοιμασία είναι μια καινούρια εμπειρία. Ακόμη είναι νωρίς για συμπεράσματα και δεν θα ήταν σωστό να πούμε μεγάλα λόγια. Το δεδομένο είναι ότι ο κάθε ένας που βρίσκεται εδώ, δίνει το 100% καθημερινά για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της ομάδας».

-Μετά από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι και κάποιες μέρες εδώ στο ΟΑΚΑ, νιώθετε ότι αφομοιώνεται τη φιλοσοφία του προπονητή; Βρίσκετε τη χημεία σας;

«Αυτό είναι το βασικότερο που πρέπει να κάνουμε. Να αφομοιώσουμε τη φιλοσοφία του προπονητή. Κάθε παίκτης πρέπει να κάνει αυτό που του ζητάει ο προπονητής. Όπως είπα και νωρίτερα, είναι νωρίς για συμπεράσματα. Η φιλοσοφία του κόουτς αρχίζει να γίνεται ξεκάθαρη σε όλους μας, μέρα με τη μέρα είναι γίνεται όλο και πιο σαφές τι ζητάει από τον καθένα μας. Και παράλληλα, βελτιώνεται και η χημεία της ομάδας…».

-Τι είναι αυτό που περιμένουμε να δούμε από τα πρώτα φιλικά που θα δώσει η ομάδα στη Γαλλία;

«Να έχουμε μια καλή παρουσία… Ο καθένας θα πρέπει να παίξει το ρόλο του. Είναι από τα βασικότερα στοιχεία: Ο κάθε παίκτης να βρει το ρόλο του στην ομάδα. Από εκεί και πέρα θα βγει πιστεύω και το κατά πόσο έχουμε εμπεδώσει τη φιλοσοφία του κόουτς, αλλά και το κατά πόσο βρίσκουμε την απαραίτητη χημεία για να συνεχίσουμε κάνοντας βήματα μπροστά».

-Ο κόουτς είπε ότι η πρώτη λέξη που έμαθε στα ελληνικά ήταν άμυνα. Μεταφράζεται και στο παρκέ αυτή η… πρωτιά;

«Είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι που θέλει να παίξει η ομάδα. Έχει πει, έχει γραφτεί πως η ομάδα αυτή έχει ταλέντο. Χωρίς άμυνα όμως, δεν προχωράς. Είναι ομαδική δουλειά και θα πρέπει ο κάθε παίκτης να βάλει το εγώ κάτω από την ομάδα. Όλοι δουλεύουμε για την ομάδα και είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι εδώ ».