Σμυρνιώτης: «Εστιάσαμε στη ψυχολογία»

Η νίκη επί των Ικαρων Σερρών έχει τονώσει τη ψυχολογία του Αρκαδικού, αλλά παρόλα αυτά η επόμενη αναμέτρηση δεν αφήνει περαιτέρω περιθώρια για χαλάρωση καθώς την ν Τετάρτη (22/12) η ομάδα της Τρίπολης αντιμετωπίζει το Παγκράτι.

«Νομίζω ότι το πιο σημαντικό πάνω από όλα είναι ότι τα παιδιά συνειδητοποίησαν ότι ήταν ένα παιχνίδι το οποίο μετά από όλα όσα έχουν τραβήξει τον τελευταίο καιρό, ήταν καθοριστικό για την πορεία της ομάδας. Πέρα από τα υπόλοιπα και το μπασκετικό κομμάτι, ότι είχαμε σχεδιάσει στην άμυνα και στην επίθεση, πιο πολύ εστιάσαμε στο κομμάτι της ψυχολογίας», ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Σμυρνιώτης σχετικά με το παιχνίδι με τους «κυανοκίτρινους» και συνέχισε:

«Το μόνο που είπα στα παιδιά ήταν ότι πρέπει να πάρουμε το ματς και να κάνει ο καθένας τον ρόλο του. Ήταν πολύ σημαντικό ειδικά στην άμυνα που ήμασταν 100% συγκεντρωμένοι, γιατί το να περιορίζεις μια τέτοια ομάδα στους 58 πόντους, με τέτοιους έμπειρους παίχτες που τα τελευταία χρόνια είναι πρώτοι σκόρερ στην Α2, νομίζω ότι είναι πραγματικά κάτι πολύ σημαντικό. Ήταν το καθοριστικό σημείο για εμένα στο παιχνίδι. Επιθετικά ήταν σίγουρο ότι δεν ήμασταν έτοιμοι, όλες αυτές οι αλλαγές»

Γκιζογιάννης: «Η ομάδα είναι οικογένεια»

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Αρκαδικού λίγο μετά την πρώτη του προπόνηση έκανε τις πρώτες του δηλώσεις αναφέροντας τι ήταν αυτό που τον έκανε να πει το «ναι» στους Αρκάδες, αλλά και για τους στόχους του με τη νέα του ομάδα.

«Από την πρώτη στιγμή με συγκίνησαν οι προσπάθειες των ανθρώπων του Αρκαδικού, με τράβηξαν τα λόγια τους. Είναι δύσκολο σε τέτοιες εποχές να βρίσκεις μία ομάδα τόσο οργανωμένη, τόσο περιποιημένη, να ξέρεις ότι ισχύουν αυτά που σου λέει «Αυτά μπορώ, αυτά θα κάνω» Συνήθως όλοι πάνε με τα λόγια. Αυτό με τράβηξε στον Αρκαδικό.

Οι στόχοι μου είναι να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αρκαδικό, να εκπληρώσει τους δικούς της στόχους. Πρέπει να εγκλιματιστώ λίγο τις επόμενες μέρες, να δω κάποια πράγματα, αλλά πιστεύω πώς μπορώ να βοηθήσω την ομάδα να κάνει το καλύτερο δυνατό.

Βρίσκω δύο πρώην συμπαίκτες μου εδώ, τον Γιάννη Προδρόμου και τον Γιάννη Αντωνιάδη. Σίγουρα παίζει ρόλο. Με τα παιδιά γνωριζόμαστε όλοι. Έχουμε παίξει αντίπαλοι πολλές φορές. Θεωρείς ότι η ομάδα πρέπει να είναι οικογένεια.

Καλούμε τον κόσμο να μας βοηθήσει. Είναι το σημαντικότερο σε μία ομάδα. Είναι ο 6ος παίκτης. Σίγουρα πρέπει να ενισχύσει την προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι του Αρκαδικού και σίγουρα μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο».

Σημεία αναφοράς!

Σε ένα γνώριμο γήπεδο επιστρέφει ο Γιάννης Σμυρνιώτης, αυτό του Μετς, όπου έχει κοουτσάρει για περίπου μία δεκαετία σε όλα τα τμήματα.

Ομως αυτό δεν είναι το μοναδικό κοινό σημείο αναφοράς ανάμεσα στις δύο ομάδες καθώς εκτός τους προπονητή τρεις παίκτες των «ροσονέρι» έχουν φορέσει τη φανέλα του Αρκαδικού. Συγκεκριμένα, οι Θόδωρης Τσιότρας και Σάββας Τζουγκαράκης πέρυσι αγωνίζονταν στην ομάδα της Τρίπολης, ενώ πριν δύο χρόνια και ο Μπάμπης Σκουζής έπαιζε στον Αρκαδικό.