Σορώτος: «Μόνη λύση η αλλαγή προπονητή»

Τα αποτελέσματα ήταν η αιτία που τον οδήγησαν στην αποχώρηση… Λίγες ώρες μετά την επίσημη αποχώρηση του από τον Αμύντα, ο Κώστας Σορώτος μίλησε στην επίσημη σελίδα του ΣΕΠΚ για την απόφασή του να αποχωρήσει από την ομάδα του Υμηττού, για το φετινό πρωτάθλημα αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά:

«Τα αποτελέσματα δεν βοήθησαν. Κάναμε πάρα πολύ καλή δουλειά, όμως δυστυχώς οι πολλοί τραυματισμοί και τα χαμένα παιχνίδια στον πόντο δημιούργησαν πολύ άσχημη ψυχολογία στην ομάδα, με συνέπεια να χάσει τελείως την εμπιστοσύνη στον εαυτό της. Κατά την κρίση μου, κάτι έπρεπε να γίνει και το μόνο που μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση ήταν η αλλαγή προπονητή. Δεν είχα κανένα παράπονο από τα παιδιά ούτε και από τους ανθρώπους του σωματείου. Η συνεργασία μας ήταν εξαιρετική και έληξε κατά τον ιδανικότερο τρόπο», ανέφερε ο πρώην τεχνικός του Αμύντα και συνέχισε σχολιάζοντας το φετινό πρωτάθλημα:

«Οπως πάντα πρόκειται για ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό, αλλά βέβαια έχει πάρα πολλά προβλήματα, τα οποία είναι κυρίως οικονομικής φύσης, κάτι που ενδεχομένως στη συνέχεια να επηρεάσει και την εξέλιξή του. Είναι σαφές πως η Δράμα ξεχωρίζει μέχρι στιγμής, ενώ πολύ καλά αποτελέσματα έχουν κάνει το Λαύριο, ο Αρκαδικός και το Ρέθυμνο που θα δώσουν τη μάχη για τη δεύτερη θέση. Το ίδιο ισχύει και για τις Σέρρες αν βελτιωθούν στα εκτός έδρας παιχνίδια τους».

Για την καθυστερημένη έναρξη, αλλά και για τις διακοπές του πρωταθλήματος ο Κώστας Σορώτος σχολίασε:  «Την πρώτη ομάδα που επηρέασε ήταν η δική μας. Βρισκόταν σε εξαιρετική φόρμα όταν ήταν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αλλά στη συνέχεια χάσαμε κάποια παιδιά και αναγκαστήκαμε να αναλωθούμε σε μία μακρά και κουραστική περίοδο προετοιμασίας. Ευνοήθηκαν οι ομάδες που φτιάχτηκαν την τελευταία στιγμή. Πρόκειται για το μελανότερο σημείο του φετινού πρωταθλήματος. Είναι για μένα πολύ άσχημο να ξεκινάει το πρωτάθλημα τόσο αργά, καθώς δεν θα υπάρχει μεταβατικό στάδιο προπόνησης, κάτι που ειδικά για νέα παιδιά που περιμένουν να βελτιωθούν είναι τραγικό. Ουσιαστικά μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς».

Σχετικά με το πρόσφατο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό ο έμπειρός τεχνικός δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Δεν ήταν αρκετά θεαματικό για τον πολύ κόσμο, αλλά για  τους προπονητές και ανθρώπους του χώρου ήταν ένα παιχνίδι, το οποίο έκρυβε μεγάλη στρατηγική και πιστεύω ότι τελικά ο Ολυμπιακός επικράτησε δίκαια».

Τέλος, σχολίασε και τα τεκταινόμενα στο ελληνικό μπάσκετ, εκφράζοντας τη δυσφορία του: «Η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ είναι πολύ άσχημη. Βέβαια, δεν θα μπορούσε να είναι κάτι πολύ διαφορετικό, σε σχέση με την υπόλοιπη κοινωνία. Απλώς νομίζω ότι έχει δώσει μία πινελιά παραπάνω στην… ασχήμια, καθώς δεν υπάρχουν θεσμοί και πλαίσια πάνω στα οποία πρέπει να κινηθούν οι σύλλογοι, οι παίκτες και οι προπονητές. Είναι αναγκαίο οι άνθρωποι του μπάσκετ να προσφέρουν ένα καλύτερο προϊόν. Στην Α1 και στην Α2, για παράδειγμα, ανακυκλώνονται τα ίδια πρόσωπα των τελευταίων ετών. Πρέπει να γίνει πιο παραγωγικό το μπάσκετ μας από εδώ και στο εξής».