Όταν συνδυάζονται η δουλειά και η μεθοδικότητα από ανθρώπους που έχουν όρεξη και μεράκι τότε κάτι καλό συμβαίνει…  Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί ο Εσπερος Λαμίας, μια ομάδα που σταδιακά χτίστηκε με αποτέλεσμα φέτος να είναι από εκείνες τις ομάδες που πρωταγωνιστούν στον όμιλό της.

Η Λαμία δείχνει ότι έχει βρει το μπασκετικό της καμάρι, ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται, με την ομάδα να διανύει την καλύτερή της σεζόν στα εθνικά πρωταθλήματα.

Αναπόσπαστο κομμάτι σε όλο αυτό, είναι ο Μάνθος Σοφογιάννης, ο παλιός είναι… αλλιώς κάτι που αποδεικνύεται συνεχώς τόσο μέσα στο παρκέ όσο και έξω από αυτό. Οι εμπειρίες του βοηθούν στην εξαιρετική της πορεία της ομάδας, αλλά η προσφορά του δεν σταματά μόνο εκεί, καθώς ο Σοφογιάννης έχει αναλάβει και το δύσκολο κομμάτι, αυτό των Ακαδημιών του συλλόγου.

Το… must της υπόθεσης; Ο Εσπερος κέρδισε τον πρωτοπόρο Διαγόρα Δρυοπιδέων. «Αρχικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη ομάδα μου για αυτό το αποτέλεσμα όπως επίσης και στον Διαγόρα για τη συνολική του παρουσία στο πρωτάθλημα. Πιστεύω πως δίκαια βρίσκεται σε αυτή τη θέση και του εύχομαι ότι καλύτερο για τη συνέχεια», ανέφερε αρχικά ο έμπειρος γκαρντ στο infobasket.gr και συνέχισε:

«Προερχόμασταν από ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα την προηγούμενη αγωνιστική και θέλαμε να αποδείξουμε πως η εμφάνισή μας ήταν μια κακή παρένθεση. Με αυτό τον στόχο προσεγγίσαμε το παιχνίδι και πιστεύω πως τα καταφέραμε αρκετά καλά. Ξέραμε πως αν θέλαμε να διεκδικήσουμε κάτι με τον Διαγόρα, μια ομάδα ανώτερη από εμάς, θα έπρεπε ο βαθμός συγκέντρωσής μας να είναι υψηλός και με διάρκεια. Η διάθεση και η αποτελεσματικότητα που έδειξε η ομάδα καθ΄όλη  τη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν πιστεύω και ο λόγος που ήρθε αυτή η τόσο σπουδαία νίκη».

Το τέλος των διακοπών θα… φέρει στην ομάδα της Λαμίας ακόμα μία πρόκληση αυτή τη φορά απέναντι στον Ιπποκράτη.  «Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον Ιπποκράτη. Μια εξίσου πολύ καλή ομάδα, αήττητη στην έδρα της  με πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες. Σίγουρα οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε να πάρουμε ότι καλύτερο μας αξίζει».

Ο Εσπερος έχει πραγματοποιήσει μία εξαιρετική πορεία, όντας τρίτος στο πρωτάθλημα. «Είναι σίγουρο πως η φετινή χρονιά είναι μια διαφορετική χρονιά σε σχέση με πέρυσι όπου σωθήκαμε στις τελευταίες αγωνιστικές. Στόχος της ομάδας για φέτος ήταν να μπορέσει να εμφανιστεί πιο ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα. Σίγουρα η εμπειρία που αποκόμισε η ομάδα την προηγούμενη χρονιά και η απόκτηση των παικτών που ήρθαν φέτος έχουν βοηθήσει ώστε η ομάδα να έχει καταγράψει αυτή την πορεία μέχρι τώρα.  Με δεδομένο πως αυτή τη στιγμή είμαστε τρίτοι στο πρωτάθλημα θεωρώ τη χρονιά άκρως επιτυχημένη».

Η τρίτη θέση οδηγεί όμως και στα μπαράζ… «Απομένουν τέσσερις αγωνιστικές  και αυτό που επιδιώκει ο Έσπερος Λαμίας  είναι να συνεχίσει να παρουσιάζετε ανταγωνιστικός μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Αν στο τέλος είμαστε στο μπαράζ και επιπλέον έρθει και η άνοδος να είστε σίγουροι θα το δεχτούμε με μεγάλη χαρά!».

Οι παραστάσεις του έμπειρου γκαρντ είναι πολλές αφού έχει εμπειρία και από Α1. Στον Εσπερο μετρά ήδη πέντε  χρόνια στην ομάδα. Τι είναι τελικά αυτό που βρήκε στην ομάδα της Λαμίας; «Το πιο σημαντικό στοιχείο που βρήκα στον Έσπερο ήταν ανθρώπους με όρεξη, γνώση, εμπειρία και θέληση να αναδείξουν το μπάσκετ στην Λαμία. Σε αυτή την προσπάθεια θέλησα να πάρω μέρος και να βοηθήσω και εγώ στην επίτευξη τον στόχων. Άλλωστε, εκτός από την αντρική ομάδα που έχει αυτή την πορεία στη Γ’ Εθνική ο σύλλογος απαριθμεί 300 παιδιά στις ακαδημίες, στα παιδικά και στα εφηβικά τμήματα, πράγμα πολύ σημαντικό για τον αθλητισμό στην πόλη μας. Σε αυτή την προσπάθεια του συλλόγου έχουν βοηθήσει πάρα πολλοί ωστόσο έχουν συμβάλλει τα μέγιστα ο πρόεδρος κ. Αργύρης, ο τεχνικός διευθυντής κ. Κραββαρίτης και ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σοφογιάννης».

Οι στιγμές με την ομάδα πολλές, όμως η πιο σημαδιακή… «Η πρώτη μπασκετική εμπειρία του γιου μου συνδυάστηκε με την κατάκτηση της ανόδου στη Γ’ Εθνική. Η εικόνα να πανηγυρίζω μαζί του, αποτελεί για μένα την πιο ξεχωριστή ανάμνηση που έχω από την ομάδα του Έσπερου».

Ο Μάνθος Σοφογιάννης δεν είναι μόνο παίκτης αλλά και προπονητής τα τελευταία χρόνια στις Ακαδημίες του συλλόγου.  «Ανέλαβα την Ακαδημία ως υπεύθυνος πριν πέντε χρόνια. Ξεκινήσαμε μαζί με τους συνεργάτες μου από μηδενική βάση και μέσα σε αυτή την πενταετία καταφέραμε να συγκεντρώσουμε στα γήπεδα μας περισσότερα από 300 παιδιά. Η ανοδική πορεία και εξέλιξή της είναι κάτι που μας γεμίζει με ικανοποίηση αλλά ταυτόχρονα και υποχρέωση ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια γενιά αθλητών που μέσα από το μπάσκετ θα αποκτήσουν αξίες και αρχές καλλιεργώντας παράλληλα την αθλητική και μπασκετική τους παιδεία».