Σπανούλης, Κώστας Αντετοκούνμπο και παίκτες του Ολυμπιακού στη διάθεση του Ρικ Πιτίνο και της εθνικής ομάδας…

Ο Βασίλης Σπανούλης, αλλά κι ο Κώστας Αντετοκούνμπο είναι δύο από τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στις πρώτες κλήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή Ρικ Πιτίνο ενόψει της προετοιμασίας της εθνικής ομάδας για το προολυμπιακό του Καναδά. Και αναφέρουμε για τις πρώτες κλήσεις, καθώς το επιτελείο της εθνικής ομάδας των Ανδρών ανακοίνωσε 12 παίκτες στο ραντεβού της Τετάρτης 2/6 στο ΟΑΚΑ, αλλά όπως είναι αναμενόμενο σ’ αυτούς θα προστίθενται σταδιακά και άλλοι παίκτες, ανάλογα με την εξέλιξη των play off της Α1.

Οι Σπανούλης και Κώστας Αντετοκούνμπο, θα τεθούν στη διάθεση του Πιτίνο κι των συνεργατών του στο πρώτο ραντεβού της εθνικής ομάδας, στο οποίο θα υπάρχουν και παίκτες του Ολυμπιακού! Οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστα Σλούκας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος που ανήκουν στον Ολυμπιακό είναι μέσα στις επιλογές του Πιτίνο, που περιμένει και τους Βασίλη Καββαδά, Γιάννη Αθηναίου, Χρήστο Σαλούστρο, Νίκο Χουγκάζ, Νίκο Ρογκαβόπουλο και Κώστα Παπαδάκη.

Οι συγκεκριμένοι παίκτες είναι εκείνοι που είναι διαθέσιμοι σε αυτή τη χρονική περίοδο, με τις ομάδες τους να έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους κι έτσι ο Πιτίνο και το επιτελείο του θα μπορέσει να κάνει μία πρώτη αποτίμηση της κατάστασης. Τα χρονικά περιθώρια, άλλωστε για την προετοιμασία της εθνικής είναι στενά, με το πλάνο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να περιλαμβάνει τρία φιλικά πριν την αναχώρηση για τη Βικτόρια του Καναδά.

Η τελική εικόνα πάντως που θα έχει η εθνική μας κατά την αναχώρησή της για τον Καναδά αναμένεται να είναι διαφορετική σε σχέση με αυτή της Τετάρτης (2/6), καθώς θα υπάρξουν και οι προσθήκες των παικτών εκείνων που αγωνίζονται τόσο στα play off του ελληνικού πρωταθλήματος, όσο και παικτών που έχουν υποχρεώσεις με τις ομάδες στους στο εξωτερικό…