Στα “κυανέρυθρα” ο Κατωπόδης!

katwpodhsΗ Νίκη Αμαρουσίου ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Δημήτρη Κατωπόδη, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη Δόξα Λευκάδας και καλύπτει τις θέσεις “2” και “3”.

Η ανακοίνωση:

Η Νίκη Αμαρουσίου ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την απόκτηση του Δημήτρη Κατωπόδη, ο οποίος θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας μας την προσεχή αγωνιστική περίοδο 2014-2015.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Νίκης (26 ετών, 1,93μ.) καλύπτει με την ίδια άνεση και αποτελεσματικότητα τις θέσεις του σούτινγκ γκαρντ και του σμολ φόργουορντ. Είναι “παίκτης ομάδας” που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ “λύνοντας” τα χέρια του εκάστοτε προπονητή του. Διακρίνεται για το δυναμικό στυλ παιχνιδιού του, τις αμυντικές του ικανότητες και την έφεση στα ριμπάουντ.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Κατωπόδης πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον όμιλο του Βορρά της Β’ Εθνικής και την άνοδο στην Α2 με τα χρώματα της Δόξας Λευκάδας, όντας μάλιστα απ’ τους βασικούς συντελεστές της επιτυχίας. Με την λευκαδίτικη ομάδα έχει αγωνιστεί ως επαγγελματίας (σ.σ. ξεκίνησε το μπάσκετ από τα τμήματα Υποδομής της Δόξας) συνολικά τέσσερα χρόνια: ένα στην Α2 (2011-’12), δύο στη Β’ Εθνική (2013-’14, άνοδος & 2010-’11, άνοδος) και ένα στην Γ’ Εθνική (2009-’10, κατάκτηση πρωταθλήματος 1ου ομίλου Νότου και άνοδος). Το καλοκαίρι του 2013 συμμετείχε στο try-out του ΠΑΟΚ, όπου είχε αξιοπρόσεκτη παρουσία παραμένοντας μέχρι και στην τελική οκτάδα των επιλογών του “δικεφάλου”, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στο Μεσολόγγι για λογαριασμό του Χαριλάου Τρικούπη (Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ), όντας ο ηγέτης της ομάδας. Επίσης, την περίοδο που φοιτούσε στα Ιωάννινα (σ.σ. απόφοιτος Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης – ΑΕΙ) φόρεσε τις φανέλες της Νικόπολης Πρέβεζας (2008-’09, Γ’ Εθνική), του Κρόνου Ιωαννίνων (2007-’08, Γ’ Εθνική) και του Σπάρτακου Ιωαννίνων (2006-’07, Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ).

Η Νίκη Αμαρουσίου καλωσορίζει τον Δημήτρη Κατωπόδη στην οικογένειά της και του εύχεται κάθε επιτυχία με την “κυανέρυθρη” φανέλα!

Ο νεοαποκτηθείς Λευκαδίτης γκαρντ-φόργουορντ της Νίκης Αμαρουσίου, μετά την οριστικοποίηση της μεταγραφής του, έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας μας (www.nikiamarousiou.gr): “Η υγεία, η οργάνωση, η μεθοδικότητα και το οικογενειακό κλίμα που χαρακτηρίζει την Νίκη Αμαρουσίου, ήταν αρκετά για να με… φέρουν στην Αθήνα και να γίνω μέλος της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ του Σωματείου. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τη διοίκηση και το τεχνικό τιμ της Νίκης για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν δίνοντάς μου αυτή την ευκαιρία. Απ’ τη μεριά μου, θα κάνω ό,τι μπορώ για να τους δικαιώσω, αλλά και για να γίνουν οι στόχοι μας πραγματικότητα. Εξάλλου, μ’ αρέσουν οι… προκλήσεις και αν μη τι άλλο η Νίκη Αμαρουσίου αποτελεί πρόκληση για τον καθένα! Πιστεύω ακράδαντα ότι ήρθα στην κατάλληλη ομάδα!”.