Στα χέρια του Χούμπαυλη το “τιμόνι” του Εθνικού

Στα χέρια του Νάσου Χούμπαυλη περνάει το “τιμόνι” του Εθνικού, με τον Έλληνα προπονητή να δηλώνει ετοιμοπόλεμος, προκειμένου να οδηγήσει τον σύλλογο του Πειραιά στη βαθμολογική θέση που του αρμόζει.

“Η επιτροπή του τμήματος μπάσκετ του Εθνικού ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Νάσο Χούμπαυλη. Ο Έλληνας τεχνικός αναλαμβάνει τις τύχες της ομάδας μας και θα κάνει το ντεμπούτο του στο Κυριακάτικο (13/02) παιχνίδι με τη ΦΕΑ για το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής Κατηγορίας.

Ο Νάσος Χούμπαυλης διαθέτει μεγάλη εμπειρία από τις Εθνικές Κατηγορίες. Τη σεζόν 2016-17 βρέθηκε στον πάγκο του Φάρου Κερατσινίου αρχικά ως βοηθός προπονητή, ενώ διετέλεσε και υπηρεσιακός προπονητής της ομάδας για 1,5 μήνα. Στη συνέχεια ακολούθησαν τη σεζόν 2017-2018 το Παγκράτι και ο Πανελευσινιακός. Η ομάδα της Ελευσίνας όταν την ανέλαβε ήταν σε δεινή θέση, αλλά με τον Έλληνα τεχνικό στο τιμόνι της κατάφερε να παραμείνει στη Β΄Εθνική, παρότι οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος της. Τη σεζόν 2018-2019 ήταν στον πάγκο του Δούκα και τελευταίος σταθμός του ήταν ο Διαγόρας Δρυοπιδέων. Με τον Διαγόρα συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας και ήταν ο προπονητής, που ουσιαστικά έφερε την ομάδα στα “σαλόνια” της Basket League”, αναφέρει η ανακοίνωση του Εθνικού.

“Δεν είναι αντάξια η βαθμολογική θέση του Εθνικού”…

Ο Νάσος Χούμπαυλης στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Εθνικού ανέφερε: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που η επιτροπή με επέλεξε να διατελέσω προπονητής του Εθνικού, και να ανήκω στη οικογένεια μιας τόσο ιστορικής ομάδας. Η βαθμολογική θέση, που έχει ο Εθνικός, δεν είναι αντάξια ούτε του ρόστερ του, αλλά ούτε και του ονόματος του.

Η ομάδα προχώρησε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο σε δύο ηχηρές μεταγραφικές κινήσεις. Η μία μάλιστα, ο Φώτης Βασιλόπουλος, μπορεί να χαρακτηριστεί και μεταγραφή… αεροδρομίου.

Με τον ερχομό μου στην ομάδα θα ξεκινήσουμε άμεσα την σκληρή δουλειά μαζί με τους παίκτες μου. Θέλω να βοηθήσω τον Εθνικό να πετύχει τους στόχους του. Ο κόσμος της ομάδας θέλει να βλέπει τους παίκτες μας να δίνουν το 100% μέσα στο παρκέ και αυτό θα κάνουμε. Θα παλεύουμε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο για τη νίκη”.