Στεργιάκης: «Ένα ταξίδι ξεκινάει για εμάς…»

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου η ΦΕΑ αναμένεται να γράψει την δική της ιστορία στις εθνικές κατηγορίες μπάσκετ ανδρών. Η ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας συμμετέχει για πρώτη της φορά στο πρωτάθλημα της Α2, γεγονός που άπαντες στην “μπασκετική οικογένεια” του σωματείου περιμένουν με ιδιαίτερη ανυπομονησία.

Ένας εξ αυτών και ο Αλέξανδρος Στεργιάκης! Ο 26χρονος γκαρντ, ο οποίος ξεχωρίζει και για το ήθος του εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των επιτυχιών της ΦΕΑ από το 2017 όταν και ήρθε από τον Ποσειδώνα Νέου Ψυχικού, μίλησε στην επίσημη σελίδα του συλλόγου στο Facebook για την ιστορική αυτή στιγμή του σωματείου κι εν αναμονή του πρώτου τζάμπολ της φετινής αγωνιστικής σεζόν στο Σχηματάρι κόντρα στον τοπικό Ερμή του Νίκου Οικονόμου.

– Ιστορική συμμετοχή για τη ΦΕΑ στην Α2. Ποια τα συναισθήματα και ποιοι οι στόχοι σας;
 «Νιώθουμε σίγουρα πολύ μεγάλη χαρά που θα συμμετάσχουμε σε αυτή την κατηγορία. Ένα ταξίδι ξεκινάει για εμάς και είναι πολύ σημαντικό ότι το καταφέραμε με αυτήν την ομάδα και με αυτήν την παρέα. Φυσικά νιώθουμε μεγάλη ανυπομονησία, καθώς είναι κάτι καινούργιο για σχεδόν όλα τα παιδιά της ομάδας και για το stuff, οπότε ανυπομονούμε. Ο στόχος είναι ένας και παραμένει ο ίδιος από την πρώτη χρονιά που μαζευτήκαμε. Οι πρώτες οδηγίες του coach Καρατζά είναι να το ευχαριστηθούμε όσο περισσότερο γίνεται, να περάσουμε καλά και να παίξουμε όμορφο μπάσκετ. Αυτός είναι ο στόχος μας».

-Κοιμήθηκες αρχηγός στη Β’ εθνική και …ξύπνησες αρχηγός στην Α2. Ένα σχόλιο περί αυτού;
 «Το μεγαλύτερο κομμάτι της ομάδας είχε στηθεί πριν μας γίνει η πρόταση για συμμετοχή στην Α2. Οι ρόλοι παραμένουν οι ίδιοι. Το συνεχίζουμε από τα προηγούμενα χρόνια. Πολλές φορές είναι περίεργο και για εμένα να είμαι σε εισαγωγικά από τους μεγάλους της ομάδας. Αλλά πραγματικά χαίρομαι, ο ένας βοηθάει τον άλλον. Δεν έχει σημασία ο ρόλος στην ομάδα».
– Σε προσωπικό επίπεδο, είπες το «ναι» με τη ΦΕΑ στη Β’ εθνική και πλέον βρίσκεσαι στην Α2. Περίμενες ποτέ να σου συμβεί κάτι τέτοιο;
 «Προσωπικά ήθελα να συνεχίσω στην ομάδα για έκτο χρόνο. Νομίζω η παρέα και ο coach παίζουν μεγάλο ρόλο σε αυτό. Θέλαμε να συνεχίσουμε την περυσινή μας πορεία. Περάσαμε πάρα πολύ ωραία, ήταν πάρα πολύ όμορφο ταξίδι Δεν το περίμενα, αλλά όλοι στην ομάδα είχαμε μία κρυφή ελπίδα ότι με κάποιο τρόπο αυτή η ομάδα, η περυσινή, θα δικαιωθεί και θα πάρει αυτό που της αξίζει. Εν τέλει έγινε Είμαστε πραγματικά πολύ ενθουσιασμένοι και θα πάμε να παίξουμε το μπάσκετ μας και να το ευχαριστηθούμε».