Στεφανίδης: «Μακάρι να δούμε κάτι διαφορετικό»

Η Καβάλα είναι μια από τις τέσσερις ομάδες που έχουν βρίσκονται στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδα. Μαζί με τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, και ΚΑΟΔ περιμένουν την κλήρωση στις 29 Οκτωβρίου προκειμένου να μάθουν πως θα είναι τα ζευγάρια στην συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης. Ο Χριστόφορος Στεφανίδης περιμένει μαζί με τους συμπαίκτες του ελπίζοντας να μπορέσει η ομάδα του να πάρει μια ακόμα μεγάλη πρόκριση και να βρεθεί στο τελικό του Κυπέλλου. Ο ίδιος μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του στην διοργάνωση αλλά και στο μέλλον και τους στόχους που έχουν τεθεί.

Χριστόφορε, καταφέρατε να πάρετε την πρόκριση για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου κόντρα στο Ρέθυμνο. Πόσο θετικό είναι αυτό για την ομάδα σας εν όψει της συνέχειας;

«Ήταν ένα παιχνίδι νοκ άουτ στο γήπεδο μας με μια πιο έμπειρη ομάδα και εμείς έπρεπε σε κάποια σημεία να είμαστε πάρα πού συγκεντρωμένοι καθώς είχαμε τρία παιδιά εκτός. Παράλληλα χάσαμε και τον Καραθανάση ο οποίος είναι σημαντικός για την ομάδα μας με τον τρόπο που έχει δομηθεί φέτος. Με τα προβλήματα που προέκυψαν λοιπόν πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα καταφέραμε να κερδίσουμε έστω και δύσκολα ένα νοκ άουτ παιχνίδι. Είναι από μόνο του πολύ σημαντικό και περισσότερο θετικό για την ψυχολογία της ομάδας καθώς έχουμε μικρό μέσο όρο ηλικίας και χρειαζόμαστε τέτοια παιχνίδια και τέτοιες νίκες για να πιστέψουμε στον εαυτό της. Αυτό το παιχνίδι είναι παρελθόν όμως και τώρα θα επικεντρωθούμε στα επόμενα βήματα και θα ασχοληθούμε ξανά με το Κύπελλο όταν έρθει η ώρα».

Παράλληλα βέβαια είδατε και το πρωτάθλημα να αναβάλλεται….

«Τα τελευταία χρόνια είναι παράδοση να μην ξεκινάει το πρωτάθλημα στην προκαθορισμένη ημερομηνία για διάφορους λόγους. Θα θέλαμε να είμαστε σε μια κοινωνία που να λειτουργούσαν τα πάντα στην ώρα τους και να είναι σωστά δομημένα. Κατανοώ ότι υπάρχουν προβλήματα σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας και αυτά διοχετεύονται και στον αθλητισμό και στο μπάσκετ., Η ευχή μου θα ήταν κάποια στιγμή να μην πούμε κάθε πέρσι και καλύτερα. Ελπίζω να τα βρούνε με τα τηλεοπτικά και να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα το συντομότερο δυνατόν».

Ας επιστρέψουμε στο Κύπελλο όπου η ομάδα σου η Καβάλα μαζί με τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΚΑΟΔ είναι στους φιναλίστ. Εσύ αν μπορούσε ποιο αντίπαλο θα διάλεγες;

«Είναι φανερό και ο καθένας μπορεί να καταλάβει πως και η Δράμα και η Καβάλα έχουνε αμφίδρομα συναισθήματα να παίξουν μαζί ημιτελικό για να δούμε και ένα διαφορετικό τελικό φέτος. Το ιδεατό θα ήταν να παίξουμε με την Δράμα στο γήπεδο μας. Βέβαια δεν είναι στο χέρι μας. Εγώ απλά περιμένω την κλήρωση και να δω τον αντίπαλο της ομάδας. Ειδικά αν είναι στην Καλαμίτσα είμαι σίγουρος πως θα παλέψουμε οποιοδήποτε αντίπαλο».

Θα ήθελες να μας πεις ποιοι είναι τελικά οι στόχοι της Καβάλας αυτή τη χρονιά;

«Η ομάδα φέτος βρίσκεται μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα καθώς λαμβάνει μέρος σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις (Πρωτάθλημα-Κύπελλο-Βαλκανική Λίγκα). Είναι δύσκολο όταν μια ομάδα αλλάζει σ’ αυτό το βαθμό να ζητάμε καλή θέση πορείες και εμφανίσεις όπως τα τελευταία χρόνια. Ο πρωταρχικός στόχος αυτής της ομάδας είναι να εξασφαλίσει την παραμονή όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην κατηγορία και να χτίσει κάτι για τα επόμενα χρόνια. Να αναδείξει παίκτες. Θέλω να πιστεύω ότι η Βαλκανική λίγκα θα μας δώσει ρυθμό και δεν θα την αποπροσανατολίσει και επηρεάσει σε αρνητικά αποτελέσματα αλλά αυτό θα φανεί στην πορεία και κανείς δεν μπορεί να το προεξοφλήσει από τώρα. Σε ότι αφορά το Κύπελλο έχουμε φτάσει αρκετά μακριά και με λίγη τύχη μπορούμε να πάμε πιο μακριά. Στην Βαλκανική Λίγκα σίγουρα θα κυνηγήσουμε θετικά αποτελέσματα αλλά θα πρέπει να δούμε και το επίπεδο που είναι η διοργάνωση για να οριοθετηθούν και οι στόχοι».

Τέλος θα ήθελες να κάνεις μια ευχή για την φετινή αγωνιστική περίοδο;

«Μια καλή μπασκετική χρονιά μακριά από τραυματισμούς, μακριά από διαφωνίες και έριδες εκτός γηπέδων και μακριά από επεισόδια».