Στην ΑΕΛ ο Μαλτέσιος

maltesiosΟι κινήσεις στην ΑΕΛ δεν σταματούν με τη λαρισινή ομάδα να πραγματοποιεί ακόμα μία σημαντική μεταγραφή. Ο λόγος για τον Γιάννη Μαλτέσιος, ο οποίος αναμένεται να ενισχύσει ιδιαίτερα τους «βυσσινί».

Η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΛ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του καλαθοσφαιριστή Γιάννη Μαλτέσιου ενόψει της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
Ο Γιάννης έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 14 Οκτωβρίου 1985, και με ύψος 2.04 μ. μπορεί να αγωνίζεται με άνεση στις θέσεις του power Forward και του center.
H εμπειρία του είναι εξάλλου αδιαμφισβήτητη, αφού πέρυσι αγωνίστηκε με επιτυχία στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με την ομάδα των Τιτάνων Παλαμά, ενώ έχει αγωνιστεί επίσης στις εξής ομάδες: Ηρακλής (2013-14, Α2 κατηγορία), Νίκη Βόλου (2012-13, Α2 κατηγορία), Πιερικός/Αρχέλαος (2010-12, A2 κατηγορία ), Μέγας Αλέξανδρος (2005-10, Γ΄& Β΄Εθνική), Αριστοτέλειο Κολέγιο (2003-05) και ΠΑΟΚ (2000-03).
Ο Γιάννης εξάλλου έχει αναδειχθεί Πρωταθλητής Ελλάδος εφήβων (2002) καθώς και στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα (2002), Πρωταθλητής 2ου ομίλου Βορρά Γ΄εθνικής (2009), έχοντας επίσης κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στην Πανεπιστημιάδα (2008) και αργυρό μετάλλιο στην Πανευρωπαϊκή Πανεπιστημιάδα (2009).
Ο ίδιος ο παίκτης αναφέρει για τη μεταγραφή του για την ΑΕΛ: «Από τη στιγμή που υπήρξε η πρώτη επαφή με την ΑΕΛ η διοίκηση μου έδειξε την εμπιστοσύνη της και με κέρδισε η αμεσότητά της και το όραμά της για τη νέα χρονιά αλλά και για το μέλλον. Ξέρω ότι η Β’ Εθνική είναι δύσκολη κατηγορία. Αλλά και η ΑΕΛ θα είναι ο πλέον δύσκολος αντίπαλος για κάθε ομάδα στο πρωτάθλημα. Οι στόχοι μας δεν μπορεί παρά να είναι υψηλοί, όπως αρμόζει σε μία ομάδα όπως η ΑΕΛ. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος που θα αγωνιστώ με τα βυσσινί τη νέα αγωνιστική περίοδο και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό προκειμένου να πετύχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, ώστε να δικαιώσουμε τους φιλάθλους της Λάρισας, τη στήριξη των οποίων έχουμε ανάγκη σε κάθε παιχνίδι».