papanikolaou_dimitris_ethnikiomadaΣτις 8 Αυγούστου η Εθνική Παίδων έχει μπροστά της την πρόκληση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U17 (Ντουμπάι), μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο περσινό Ευρωμπάσκετ U16. Η αποστολή αναχώρησε σήμερα το πρωί για τη Νάουσα, εκεί όπου θα γίνει το πρώτο μέρος της προετοιμασίας.

«Ξεκινάμε το πρώτο στάδιο που περιλαμβάνει φυσική κατάσταση και την εκμάθηση της φιλοσοφίας μας» τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας ο Δημήτρης Παπανικολάου. «Κάποια παιδιά λείπουν και θα τα έχουμε κατευθείαν λίγες ημέρες πριν το πρωτάθλημα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα, αλλά έχει ξανασυμβεί. Στόχος μας σε αυτή τη φάση είναι να περάσουμε στους παίκτες τη φιλοσοφία μας και να τους δώσουμε εμπειρίες που θα είναι χρήσιμες στην καριέρας τους» πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

«Οσον αφορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συμμετέχουν καλές ομάδες. Για παράδειγμα το πρώτο παιχνίδι για μας είναι με την Αμερική που είναι και το φαβορί της διοργάνωσης. Πάμε βήμα βήμα την προσπάθειά μας».

Οι 16 παίκτες που κλήθηκαν είναι οι: Ψυχίδης (ΠΑΟΚ),Φλιώνης (Άρης), Δίπλαρος (Έσπερος Πατρών), Χαϊκάλης, Καρράς (ΑΣΕ Δούκα), Σκουλίδας (Περιστέρι), Ντουζίδης, Σκορδάς (Ίκαρος), Μιλεντίγιεβιτς (Αιγάλεω), Γλυκόπουλος (Αμύντας), Παπαδημητρίου, Μαραγκίδης (Μαρούσι), Καμάρας (Μαντουλίδης), Πεφάνης (Πρωτέας Βούλας), Καλογερίας (Ολυμπιακός), Μιχαλούτσος (Lugo).