Στην Αχαΐα τα …σπουδαία

Η …καρδιά της μπασκετικής ατζέντας μπορεί να χτυπάει στην Βαρκελώνη, με τον τελικό του Final Four της Ευρωλίγκας, ωστόσο την ίδια ώρα θα διεξάγεται η 24η αγωνιστική στον 1ο Ομιλο Νότου της Γ’ Εθνικής.

Τα βλέμματα για αυτή την Κυριακή, είναι κυρίως στραμμένα στην Αχαΐα, όπου δίνονται δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια που αφορούν τόσο την κορυφή, όσο και την ουρά του βαθμολογικού πίνακα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την βαθμολογική τους σειρά. Η Αγ. Παρασκευή είναι το φαβορί για την κατάκτηση του ροζ φύλλου και παράλληλα του τίτλου απέναντι στην Ε.Α.Π., η οποία δεν θα αποφύγει το μοιραίο.

Στην Πάτρα, ο δεύτερος της βαθμολογίας Εσπερος Α.Ο.Π.Α. θα υποδεχθεί τον Κεραυνό Αιγίου και με νίκη καπαρώνει την 2η θέση, σε αντίθεση με τους Αιγιώτες, που έχουν βασικές ελλείψεις, που ψάχνουν ένα μικρό θαύμα για να …πιάσουν τους Πατρινούς.

Στην Ακράτα, η τοπική ομάδα δίνει σημαντικό παιχνίδι σωτηρίας με το Χολαργό και θέλει μόνο νίκη, έτσι ώστε να έχει το κεφάλι της ήσυχο, ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί με το Αιγάλεω στην Β’ Εθνική.

Εκτός έδρας αποστολή για τον Πορφύρα, που θα πάει μέχρι τους Αγ. Θεόδωρους να αντιμετωπίσει τον Τήρωνα, σε έναν αγώνα με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Σε περίπτωση νίκης του Πορφύρα, η ομάδα του Κώστα Παπαμάρκου «κλειδώνει» την παραμονή της.

Το Λεωνίδιο ναι μεν μπορεί να υποβιβάστηκε, ωστόσο δεν αναμένεται να αποτελέσει εύκολη λεία για τον Μίλωνα, που ψάχνει τους δύο βαθμούς, καθώς δεν έχει ξεμπερδέψει ακόμα με την σωτηρία του.

Ο Παναιτωλικός θα αντιμετωπίσει στην Αγυιά την καταδικασμένη σε υποβιβασμό Παναχαϊκή, με τους Αγρινιώτες να κάνουν την μεγάλη προσπάθεια για να ανανεώσουν το εισιτήριό τους και τη νέα χρονιά.

Τέλος, στην Καλαμάτα, η τοπική ομάδα φιλοξενεί τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου, που με βάση την εικόνα που έχει παρουσιάσει στα τελευταία παιχνίδια, δεν φαίνεται να αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Αγ. Παρασκευή – Ε.Α.Π. (Κοντόπευκου, 17.00)
Εσπερος Α.Ο.Π.Α. – Κεραυνός Αιγίου (Αλεξιώτισσας, 17.00)
Ακράτα – Χολαργός (Ακράτας, 17.00)
Τήρων Αγ. Θεοδώρων – Πορφύρας (Αγ. Θεοδώρων, 17.00)
Λεωνίδιο – Μίλωνας (Λεωνιδίου, 17.00)
Παναχαϊκή – Παναιτωλικός (Παναχαϊκής, 17.00)
Καλαμάτα ‘80 – Κρόνος Αγ. Δημητρίου (Τέντα Καλαμάτας, 17.00)