Στην Α2 οριστικά ο Ολυμπιακός ψήφισε ο ΕΣΑΚΕ

Ο Ολυμπιακός παίρνει το δρόμο για την Α2 και με τη… βούλα, μετά από τη σχετική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στον ΕΣΑΚΕ. Σε αυτήν αποφασίστηκε η παραμονή του Λαυρίου στην Basket League και το δρόμο για την Α2 να πάρουν ο Ολυμπιακός και ο Κολοσσός Ρόδου.

Στη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ δεν παρέστη εκπρόσωπος των Πειραιωτών, με τη συζήτηση να “γέρνει την πλάστιγγα” υπέρ του Λαυρίου, ώστε να μείνει στην κατηγορία, καθώς κρίθηκε ότι αυτό ήταν το “δίκαιο”. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη είχε βρεθεί στη ζώνη του υποβιβασμού, έπειτα από την “καραμπόλα” με την απόφαση του Παναθηναϊκού να μην αγωνιστεί κόντρα στην Κύμη, που πήρε το διπλό και έτσι άλλαξε ο βαθμολογικός πίνακας στην επικίνδυνη ζώνη. Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε προέκυψε το τελικό αποτέλεσμα που στέλνει Ολυμπιακό και Κολοσσό στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ. Βέβαια επί της ουσίας οι “ιππότες” δεν θα παίξουν στην Α2, καθώς ήδη τα έχουν βρει σε όλα με τον Χολαργό και θα παίζουν στην Α1 με διαφορετικό ΑΦΜ.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρεται: “Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή (9/7) συνεδρίαση του:

* Επικύρωσε την τελική κατάταξη της Betshop Basket League της σεζόν 2018-19.

* Αποφάσισε σε συνέχεια και εκτέλεση της υπ΄ αριθ. 102/23-5-2019 απόφασης του ΜΔΟ, η οποία κατέστη τελεσίδικη δια της υπ΄αριθ. 66/28-6-2019 απόφασης του ΑΣΕΑΔ, ότι υποβιβάζονται οι ομάδες που κατέλαβαν την 13η και 14η θέση της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του Πρωταθλήματος Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, δηλαδή οι ΚΑΕ Κολοσσός Ρόδου και Ολυμπιακός”.