Στην Κηφισιά γίνεται το μεγάλο ματς της 25ης αγωνιστικής, αλλά το ενδιαφέρον εστειάζεται στα κατώτερα στρώματα της βαθμολογίας, μιας και εκεί γίνονται πια οι μεγάλες μάχες βαθμολογικού ενδιαφέροντος. Οπως στη Ρόδο, για παράδειγμα, όπου το Αιγάλεω επιδιώκει να σημειώσει να σπάσει το «ρόδι» εκτός έδρας και να μην χάσει κι άλλο έδαφος στην προσπάθειά του να σώσει τη χρονιά…

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

Μ. Αλέξανδρος-Δόξα Λευκάδας (Μίκρας Α, 17:00)

Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες σωτηρίας για τον Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από τη 12η θέση, με 6 αγώνες να απομένουν. Ενδεχόμενη ήττα πιθανότατα ισοδυναμεί με οριστικό τέλος… Η φορμαρισμένη Δόξα Λευκάδας έχει χάσει το τρένο της ανόδου, ωστόσο έχει ανέβει στην 4η θέση και εκεί θέλει να διατηρηθεί έως το τέλος.
Διαιτητές: Μερτζάνης (2-2 με τον Μέγα, δεν έχει διαιτητεύσει τη Δόξα) – Παπαδόπουλος Θ. (0-4 με τον Μέγα, δεν έχει διαιτητεύσει τη Δόξα)
Σερί: 6 ήττες ο Μέγας, 3 νίκες η Δόξα
Μέγας εντός έδρας: 3-9 (6 σερί ήττες)
Δόξα εκτός έδρας: 5-7
Στον 1ο γύρο: Δόξα-Μέγας 94-60 

Διαγόρας Ρ.-Αιγάλεω (Διαγόρα, 17:00)

Ο Διαγόρας ξέφυγε κατά τρεις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη αλλά με άλλο ένα ροζ φύλλο αγώνα θα μπορέσει να ξεμπερδεύει δια παντώς με το θέμα της παραμονής στην κατηγορία. Το Αιγάλεω, από την άλλη, χρειάζεται οπωσδήποτε νίκες, αφού σε ενδεχόμενο ήττας θα μείνει ένα βαθμό πίσω από τον Απόλλωνα (έχει ρεπό), έχοντας και το μειονέκτημα στην ισοβαθμία.
Διαιτητές: Μπούσιας (1-0 με τον Διαγόρα, 0-1 με το Αιγάλεω) –Δαρλαμήτσος (1-1 με τον Διαγόρα, 1-0 με το Αιγάλεω)
Σερί: 1 ήττα ο Διαγόρας, 2 ήττες το Αιγάλεω
Διαγόρας εντός έδρας: 9-3
Αιγάλεω εκτός έδρας: 1-11 (η μοναδική είναι το 20-0 με την Ολύμπια)
Στον 1ο γύρο: Αιγάλεω-Διαγόρας 71-69 

Στρατώνι-Αναγέννηση Φλόγας (Αρναίας, 14:00)

Η σταθερά πτωτική πορεία του Στρατωνίου το έχει φέρει τρεις βαθμούς από την διακεκαυμένη ζώνη, οπότε κάθε θετικό αποτέλεσμα από εδώ και πέρα θα πρέπει να αποτελεί ανάγκη για τους νεοφώτιστους. Η Αναγέννηση έχει πλέον μοναδικό κίνητρο την 4η θέση σε μία σεζόν που ξεκίνησε ονειρικά αλλά κινδυνεύει να ολοκληρωθεί μέσα σε πολλά προβλήματα, κυρίως οικονομικής φύσης…
Διαιτητές: Καλογερόπουλος (2-0 με το Στρατώνι, δεν έχει διαιτητεύσει την Αναγέννηση) – Πιτσίλκας Μ. (0-1 με το Στρατώνι, 2-0 με την Αναγέννηση)
Σερί: 1 νίκη το Στρατώνι, 2 νίκες η Αναγέννηση
Στρατώνι εντός έδρας: 8-4
Αναγέννηση εκτός έδρας: 6-6
Στον 1ο γύρο: Αναγέννηση-Στρατώνι 90-82 

Φίλιππος Βέρ.-ΜΕΝΤ (ΔΑΚ Βικέλας, 17:00)

Οι πιθανότητες σωτηρίας είναι πενιχρές, αλλά ο Φίλιππος Βέροιας δεν πρόκειται να τα παρατήσει. Φυσικά άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη δεν υπάρχει αύριο για την ομάδα του Δημήτρη Γκίμα… Η ΜΕΝΤ, από την άλλη, έχασε ουσιαστικά το τρένο της ανόδου, αλλά η 4η θέση αποτελεί από μόνη της αρκετό κίνητρο για να συνεχίσει τη μάχη της, μιας και… ποτέ κανείς δεν ξέρει πόσες ομάδες θα ανέβουν στην Α2…
Διαιτητές: Τατούδης (0-2 με τον Φίλιππο, 0-1 με τη ΜΕΝΤ) – Βογιατζής (δεν έχει διαιτητεύσει καμία από τις δύο ομάδες)
Σερί: 2 ήττες ο Φίλιππος, 1 ήττα η ΜΕΝΤ
Φίλιππος εντός έδρας: 4-8
ΜΕΝΤ εκτός έδρας: 7-5
Στον 1ο γύρο: ΜΕΝΤ-Φίλιππος 57-45 

Ν. Κηφισιά-ΟΦΗ (Ν. Κηφισιάς, 17:00)

Το μεγάλο ντέρμπι της κατηγορίας με τις δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της Β’ Εθνικής. Αν και ο στόχος της ανόδου μοιάζει να έχει κατακτηθεί, ο τίτλος αποτελεί διακαή πόθο και των δύο ομάδων, που μόνο… αδιάφορα δεν αντιμετωπίζουν αυτό το ματς. Πρόκειται για τις δύο ομάδες με το καλύτερο υλικό, το καλύτερο μπάτζετ στην κατηγορία, οι οποίες δικαιολογούν από την αρχή της σεζόν τον τίτλο του φαβορί που τους αποδόθηκε.
Διαιτητές: Κοτσίμπος (Δεν έχει διαιτητεύσει καμία από τις δύο ομάδες) – Παντελίδης (1-0 με τη Νέα Κηφισιά, 1-0 με τον ΟΦΗ)
Σερί: 4 νίκες η Νέα Κηφισιά, 1 νίκη ο ΟΦΗ
Νέα Κηφισιά εντός έδρας: 12-0 (όλες οι νίκες, πλην αυτής με τη Δόξα Λευκάδας, με διψήφιο αριθμό πόντων!)
ΟΦΗ εκτός έδρας: 8-4
Στον 1ο γύρο: ΟΦΗ-Νέα Κηφισιά 99-80 

Αίας Ευόσμου-Πέραμα/Ερμής (ΔΑΚ Ευόσμου, 17:00)

Ο Αίας είναι φαινομενικά η πιο αδιάφορη ομάδα του πρωταθλήματος, καθώς ούτε… μπροστά μοιάζει να μπορεί να πάει, ούτε πίσω. Στην αντίπερα όχθη, το Πέραμα θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να χάσει τα κεκτημένα, δηλαδή την προνομιούχο 3η θέση της βαθμολογίας, η οποία οδηγεί στην Α2. Ακόμα, πάντως, δεν μπορεί να αισθάνεται 100% σίγουρο, από τη στιγμή που η Δόξα Λευκάδας ακολουθεί έχοντας και την ισοβαθμία.
Διαιτητές: Ευφραιμίδης (2-1 με τον Αίαντα, 1-0 με το Πέραμα) – Φακίτσας (δεν έχει διαιτητεύσει καμία από τις δύο ομάδες)
Σερί: 1 ήττα ο Αίας – 1 νίκη το Πέραμα
Αίας εντός έδρας: 9-3
Πέραμα εκτός έδρας: 9-3
Στον 1ο γύρο: Πέραμα-Αίας 88-68 

Αίολος Τρικ.-Δούκας (Κατσιμήδου, 17:00)

Το φάσμα του υποβιβασμού απειλούσε και τις δύο ομάδες πριν από περίπου ένα μήνα, έκτοτε όμως απομακρύνθηκε και 2-3 νίκες στη σειρά στάθηκαν αρκετές για να συμβεί αυτό, τόσο για τον Δούκα, όσο και τον Αίολο. Πάντως, η παραμονή δεν έχει επιτευχθεί ακόμα οπότε μόνο αδιάφορο δεν είναι το συγκεκριμένο ματς…
Διαιτητές: Δεληγιαννίδης (δεν έχει διαιτητεύσει καμία από τις δύο ομάδες) – Συμεωνίδης (1-0 με τον Αίολο, 0-1 με τον Δούκα)
Σερί: 1 νίκη ο Αίολος, 2 νίκες ο Δούκας
Αίολος εντός έδρας: 8-4
Δούκας εκτός έδρας: 3-9 (ξεκίνησε με 0-9 και έχει έκτοτε 3-0)
Στον 1ο γύρο: Δούκας-Αίολος 79-78