mougiosΟ «γάμος» ανάμεσα στη Νίκη και τον Ηλία Μούγιο οριστικοποιήθηκε με τν σύλλογο του Αμαρουσίου να ανακοινώνει την απόκτηση του έμπειρου σέντερ.

Η ανακοίνωση:

«Η Νίκη Αμαρουσίου ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την απόκτηση του Ηλία Μούγιου, ο οποίος θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας μας την προσεχή αγωνιστική περίοδο 2014-2015.

Ο 31χρονος σέντερ (ύψους 2,06μ.) θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Γιώργου Δέλλιου, ο οποίος άφησε τα πάτρια εδάφη αναζητώντας την τύχη του στην Αγγλία.

Πρόκειται για εγνωσμένης αξίας και ιδιαίτερα έμπειρο ψηλό που έχει μακρά -και άκρως επιτυχημένη- παρουσία στις Εθνικές κατηγορίες. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Άγιο Θωμά, απ’ όπου και τον απέκτησε η Καλαθοσφαίριση Αγίας Παρασκευής. Στην ΚΑΠ παρέμεινε 8 ολόκληρα χρόνια, πανηγυρίζοντας συνολικά τρεις ανόδους, δύο στην Β’ Εθνική (2008-’09 και 2010-’11) και άλλη μία στην Α2 (2011-’12), όντας απ’ τους στυλοβάτες της ομάδας στην οκταετή του παραμονή στο Κοντόπευκο. Τις τελευταίες δύο σεζόν φόρεσε τη φανέλα της ιστορικής Νήαρ Ηστ, στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις (σ.σ. σημείωνε κατά μέσο όρο 12,4 πόντους την πρώτη του χρονιά στην Καισαριανή και σχεδόν 10 πόντους τη δεύτερη).

Η Νίκη Αμαρουσίου καλωσορίζει τον Ηλία Μούγιο στην οικογένειά της και του εύχεται κάθε επιτυχία με την “κυανέρυθρη” φανέλα!».