Την πρώτη της κίνηση στη μεταγραφική… σκακιέρα, έκανε η ΦΕΑ , αποσπώντας το “ναι” του Γιώργου Δρίτσα. Ο 20χρονος άσος την περασμένη σεζόν φορούσε τη φανέλα του Παλαιού Φαλήρου και τώρα μετακομίζει πιο… βόρεια!

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:
“Η πρώτη μεταγραφή της ομάδας μας για τη αγωνιστική σεζόν 2023-24 είναι γεγονός! Το διοικητικό συμβούλιο της ΦΕΑ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη σύναψη συμφωνίας με τον νεαρό καλαθοσφαιριστή Γιώργο Δρίτσα, ο οποίος την περασμένη περίοδο αγωνίστηκε με τη φανέλα του Παλαιού Φαλήρου στον 2ο όμιλο της Β’ εθνικής πετυχαίνοντας 136 πόντους σε 21 αγώνες.

Ο 20χρονος (ημ. γεν. 5/6/2003) πόιντ γκαρντ έχει ύψος 1μ.82εκ. ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού το 2017 και ήταν μέλος των “ερυθρολεύκων” στις κατακτήσεις των πρωταθλημάτων του πειραϊκού συλλόγου το 2019 και το 2021. Τον Αύγουστο του 2021 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη έπαιξε σε 5 ματς και είχε μέσο όρο 12,4 πόντους, 2,4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 0,8 κλεψίματα ανά αγώνα.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Δρίτσας πήρε μεταγραφή για τον Τρίτωνα και συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α2, όπου η ομάδα των Σεπολίων τερμάτισε στην 3η θέση. Στα 21 παιχνίδια με την “κυανόλευκη” φανέλα, είχε μέσο όρο 2,4 πόντους, 1,2 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ και 0,5 κλεψίματα.

Καλωσορίζουμε τον Γιώργο στην μπασκετική οικογένεια της ΦΕΑ και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία με τα χρώματα της ομάδας μας!

«ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΕΑ ΕΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ»

Τον νεαρό καλαθοσφαιριστή υποδέχθηκε στην “κυανέρυθρη” οικογένεια η Β’ Αντιπρόεδρος, η κα Μαρία Χασιώτη και σε δηλώσεις του στην επίσημη σελίδα της ΦΕΑ στο Facebook, o Δρίτσας επισήμανε:

-Τι ήταν αυτό που σε έπεισε να πεις το «ναι» στην πρόταση της ΦΕΑ;
«Αποδέχτηκα την πρόταση της ΦΕΑ γιατί θεωρώ ότι πρόκειται για ένα σωματείο που παρέχει σε κάθε αθλητή όλα όσα χρειάζεται. Είναι μια ομάδα με άριστη οργάνωση, επαγγελματισμό, καταρτισμένο προσωπικό και θεωρώ ότι από την πλευρά μου μπορώ να συνεισφέρω σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια».

-Τι θεωρείς ότι μπορείς εσύ να προσφέρεις στην ομάδα;
«Σε αγωνιστικό επίπεδο προσπαθώ καθημερινά βελτιώνομαι μέσω της προπόνησης, να αναπτύσσω ακόμη περισσότερο τα δυνατά μου στοιχεία και να βελτιώνω τις αγωνιστικές μου αδυναμίες, προσφέροντας τόσο στο επιθετικό κομμάτι, όσο και στην άμυνα δίνοντας σε κάθε ματς το 100% για να πετύχει η ομάδα μου του στόχους της».

-Ποιος είναι ο στόχος που θέλεις να θέσεις φορώντας τη φανέλα της ΦΕΑ;
«Με δεδομένο ότι η ΦΕΑ αγωνίστηκε την περσινή σεζόν σε υψηλότερη κατηγορία, και φέτος κάνουμε μία νέα αρχή. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο για να μπορέσουμε να είμαστε στα play off του πρωταθλήματος».