Στις 2 Απριλίου η 5η Ημερίδα “Αυτισμός και Αθλητισμός” στο Λουτράκι

Τον πολυσήμαντο ρόλο που παίζει ο αθλητισμός στη σωματική και ψυχική υγεία των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού θ’ αναδείξουν οι ομιλητές της 5ης ημερίδας με θέμα “Αυτισμός και Αθλητισμός”. Η ημερίδα θα φιλοξενηθεί στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, την Κυριακή 2 Απριλίου και μεταξύ των ομιλητών είναι ο Γιάννης Τσουμπρής, η “ψυχή” του “Τζάμπολ Αγάπης”, που έχει καταφέρει από το… μηδέν να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες, ώστε παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού – σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό – να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε προπονήσεις και να συνεκπαιδευτούν με άλλους αθλητές.

το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας:
10:00 Έναρξη Ημερίδας – Χαιρετισμοί

10:30-11:00 “Με μια μπάλα του Μπάσκετ να ενώνει όλα τα παιδιά”
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΜΠΡΗΣ – Προπονητής Μπάσκετ και Ιδρυτής του προγράμματος Τζάμπολ Αγάπης – Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή. Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Έχει προσωπική βιβλιογραφία με 4 βιβλία για τη διδασκαλία της Καλαθοσφαίρισης και 1 βιβλίο για την Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή.

11:00-11:30 “Κολύμβηση και Αυτισμός στην Πράξη”
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΡΑΣ – Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ – Ειδίκευση στην Κολύμβηση. Συντονιστής Κολύμβησης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Περιφερειακής ενότητας Κορινθίας.

11:30-12:00 “Η θεραπευτική ιππασία ως παρέμβαση και ως άθλημα σε Αμεα”
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ – Φυσικοθεραπευτής, MA,Bobath NDT, Senior Hi.K.ER. instructor, Προϊστάμενος Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε, Διευθυντής Διεθνούς Ινστιτούτου Hi.K E.R, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Ιπποθεραπευτών (ΠΑ.Σ.Ι.ΕΘ.Ι).

12:00-12:30 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕ
12:30-13:00 “E-SPORTS : Καινοτόμες εφαρμογές σε ΑΜΕΑ”
ΠΑΤΡΙΣΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΑΡΑΚΟΥ – Εργοθεραπεύτρια NDT-SI, MSc Τμήμα Ιατρικής – Δ.Π.Θ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ- Αποκλειστικός συνεργάτης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για το E- SPORTS – Ιδρυτής του VIRTUAL SPORTS PROJECT

13:00-13:30 “Το θεραπευτικό Ταεκβοντό και η επίδρασή του στα Άτομα με Αυτισμό”
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΚΟΤΡΙΔΗΣ – Πρόεδρος του Φορέα Διεθνούς Ταεκβοντό για ΑΜΕΑ Ελλάς, Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Συμπεριληπτικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό

13:30-14:00 ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΛΗΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ