Στις 3 Δεκέμβρη στο κλειστό του Πέρα η 6η Πανελλήνια Επίδειξη Μόδας ΑΜΕΑ από το σωματείο ΔΥΑΜΕΑ!

Ο Δεκέμβρης λογίζεται στο καλεντάρι του λαού μας ως ο μήνας των γιορτών. Και σ’ αυτό το «γαϊτανάκι» των εορταστικών εκδηλώσεων, το Σωματείο ΔΥΑΜΕΑ, αποφάσισε να ‘χει ρόλο μπροστάρη! Με μία γιορτή που δίχως άλλο είναι μοναδική, καθώς η Πανελλήνια Επίδειξη Μόδας ΑΜΕΑ – η 6η που διοργανώνει το Σωματείο μας – έρχεται να μετουσιώσει σε πράξη το σύνθημα ότι «… δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, αλλά ΜΟΝΟ άνθρωποι». Η επιλογή της ημερομηνίας για την διεξαγωγή της 6ης Πανελλήνιας Επίδειξης Μόδας ΑΜΕΑ, βέβαια μόνο τυχαία δεν είναι. Διότι η 3η Δεκεμβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) όπως καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Με γνώμονα την αγάπη και έχοντας θέσει ως στόχο μας να επιτύχουμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην καθημερινότητα, το Σωματείο ΔΥΑΜΕΑ και η πρόεδρός του κα Σύλβια Αντώναρου, φροντίζουν με καθημερινές δράσεις να επιβεβαιώνουν στο έπακρο το σύνθημά τους και να δείχνουν ότι η καθημερινότητα μπορεί να είναι για όλους κοινή, δίχως διαφορετικότητα. Κι η 6η Πανελλήνια Επίδειξη Μόδας ΑΜΕΑ θ’ αναδείξει για μία ακόμη φορά, ότι όλοι είναι ίσοι και όλοι μπορούν ν’ απολαμβάνουν τις μοναδικές στιγμές της ζωής.

Παραολυμπιονίκες, αθλητές ΑΜΕΑ, πρώην και νυν μοντέλα, εστεμμένες διαγωνισμών ομορφιάς, απλοί αθλητές, χορευτές, θα φορέσουν τις μοναδικές δημιουργίες του «Οίκου Μόδας Τρανούλης» – ενός εκ των κορυφαίων σχεδιαστών στην Ελλάδα, με περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας στο χώρο της υψηλής ραπτική – και θα συμμετάσχουν σ’ αυτή τη γιορτή, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2020, στις 18:30 στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο, στον Άλιμο.

Η 6η Πανελλήνια Επίδειξη Μόδας ΑΜΕΑ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου και του Δημάρχου της πόλης κ. Ανδρέα Κονδύλη και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια από την πρόεδρο κα Σύλβια Αντώναρου για το σκεπτικό του Σωματείου ΔΥΑΜΕΑ

Ονομάζομαι Σύλβια Αντώναρου και θα ήθελα να σας ταξιδέψω στον δικό μας κόσμο, με θέμα την ένταξη των ΑΜΕΑ στην καθημερινότητα και να σας παρουσιάσω το Σωματείο που εκπροσωπώ «Δεν Υπάρχουν Άνθρωποι Με Ειδικές Ανάγκες, ΜΟΝΟ άνθρωποι» σαν ιδρύτρια και πρόεδρος. Όλα ξεκίνησαν από ένα όνειρο. Καθούμενη εγώ η ίδια για μεγάλο διάστημα σε αμαξίδιο και αντιμετωπίζοντας την διαφορετικότητα στα μάτια των άλλων, αποφάσισα αυτό ν’ αλλάξει, όπως άλλαζε και η ζωή μου.

Είμαι εθελόντρια 30 χρόνια και από τον εθελοντισμό έμαθα τι σημαίνει ΑΞΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΖΩΗ ΠΡΑΞΗ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ. Με μια χούφτα ανθρώπων-εθελοντών, που πρόσφεραν υλικά και όχι μεγάλα χρηματικά ποσά – όπως συνηθίζεται – διοργανώσαμε την 1η Επίδειξη Μόδας ΑΜΕΑ στην Αθήνα και αποδείξαμε, ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να το πιστέψεις. Μπορούμε να ανέβουμε στην πασαρέλα, να ζωγραφίζουμε, να τραγουδήσουμε, να παίξουμε θέατρο και να αγωνιστούμε ως αθλητές με έναν μόνο γνώμονα: την δύναμη της ψυχής μας.

Να μην μας κοιτούν διαφορετικά και να μην μας λυπούνται… Η αναπηρία είναι ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, Όχι πρόβλημα. Θέλει να βλέπεις με τα μάτια της ψυχής και της αγάπης και όχι με τον φθόνο… Να μην περιμένεις να σου χτυπήσει τη πόρτα το πρόβλημα για να την υποστηρίξεις… Αλλά να την αντιμετωπίζεις στην καθημερινότητα και να την εντάξεις στην ζωή σου. Τίποτα ακατόρθωτο τίποτα άπιαστο… Άλλωστε κάνεις δεν έπαθε τίποτα από την αγκαλιά, την αγάπη και την προσφορά…

Ελάτε μαζί μας, να κάνουμε τον εθελοντισμό πράξη!

Το www.infobasket.gr για μία ακόμη φορά στηρίζει την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση και είναι χορηγός επικοινωνίας της 6ης Πανελλήνιας Επίδειξης Μόδας ΑΜΕΑ.