Στον «αέρα» τα ματς του Ολυμπιακού με Καβάλα και Απόλλωνα Πάτρας

Τα τρία θετικά κρούσματα Covid που διαγνώσθηκαν στον Ολυμπιακό «τινάζουν στον αέρα» τον προγραμματισμό του πρωταθλήματος της Α2. Οι Πειραιώτες από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι υπάρχουν κρούσματα Covid 19 ακολουθούν το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΕΟΚ, με την ομοσπονδία πλέον να ετοιμάζεται ν’ ανακοινώσει την αναβολή των αναμετρήσεων του Ολυμπιακού με Καβάλα και Απόλλωνα Πάτρας για την 14η και 15η αγωνιστική αντίστοιχα.

Τα δύο παιχνίδια θα κληθεί η ομοσπονδία να τα ορίσει εκ νέου, καθώς με βάση τις οδηγίες για τη διαδικασία ελέγχων COVID-19 και για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό της ΓΓΑ, ο χρόνος επιστροφής στην αθλητική δραστηριότητα ορίζεται από 7 έως 11 ημέρες για τα κρούσματα που ανήκουν στην κατηγορία των ασυμπτωματικών. Όσον αφορά δε τα μέλη της ομάδας που αποτελούν στενή επαφή του κρούσματος, όπως αναφέρεται στις οδηγίες της ΓΓΑ «… συστήνεται η αυξημένη ενεργητική επιτήρηση για 10 ημέρες από την ημέρα της τελευταίας επαφής με το επιβεβαιωμένο κρούσμα», ενώ στην περίπτωση που ο εντοπισμός του κρούσματος έγινε σε μεμονωμένο έλεγχο τότε όλη η ομάδα υποβάλλεται άμεσα σε μοριακό (PCR) test και μετά, ανά 3 μέρες, υποβάλλεται σε άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) για μία εβδομάδα.

Εκείνο δε που χρήζει σημασίας είναι ότι οι σχετικές οδηγίες αναφέρουν πως «Αν στην ομάδα εντοπισθούν 3 ή περισσότερα νέα κρούσματα σε αθλητές κατά τους δύο τελευταίους ελέγχους πριν τον αγώνα, τότε ο αγώνας αναβάλλεται». Κάτι που σημαίνει ότι τα τεστ που θα υποβληθούν τα μέλη της ομάδας του Ολυμπιακού στα 24ωρα που διανύουμε θα κρίνουν εν πολλοίς και το μέλλον της αναμέτρησης με την Καβάλα αρχικά και εν συνεχεία εκείνο με τον Απόλλωνα Πάτρας, με την… πλάστιγγα πάντως να γέρνει προς αναβολή και των δύο αναμετρήσεων. Μία εξέλιξη που θα φέρει «πίσω» το πρωτάθλημα κατά περίπου δύο εβδομάδες και με την ευχή όλων να μην υπάρξουν άλλα κρούσματα, που θα βάλουν για τα καλά… μπουρλότο στον προγραμματισμό.

Φωτό αρχείου