Στον Αμύντα ο Καλογερίας

Οι κινήσεις στον Αμύντα συνεχίζονται με τον σύλλογο να πραγματοποιεί ακόμα μία μεταγραφή εν όψει του νέου πρωταθλήματος. Ο λόγος για τον Στράτο Καλογερία, ο οποίος τη σεζόν που μας πέρασε φορούσε τη φανέλα του Πανερυθραϊκού με τον οποίο είχε 1.7 πόντους, 1.3 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ μ.ο. σε 13 παιχνίδια. 

Η ανακοίνωση:

«Ο Αθλητικός Όμιλος Αμύντας Υμηττού ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με το Στράτο Καλογερία. Ο 24χρονος power forward, με ύψος 208 εκατοστά, θα ενισχύσει το ανδρικό τμήμα στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών.

Ο Στράτος, που κατάγεται από τον Πειραιά, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο amyntas.gr αναφερόμενος στη νέα στροφή στην καριέρα του: “Ευχαριστώ τη Διοίκηση του Συλλογου και τον προπονητή κο Λιόγα για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Εύχομαι να έχουμε μία καλή μπασκετική χρόνια και υπόσχομαι να συμβάλω στα μέγιστα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Είμαι ευχαριστημένος που θα ανήκω στην οικογένεια του Αμύντα και ανυπομονώ να βρεθώ με τους συμπαίχτες μου στο παρκέ.“.

Γεννημένος στις 29 Δεκεμβρίου του 1997, έριξε τα πρώτα του καλάθια, σε πολύ μικρή ηλικία, στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Στη συνέχεια η πρώτη του συμμετοχή σε ανδρικό τμήμα ήταν την περίοδο 2015-16, στη Γ΄Εθνική, με τον Πρωτέα Βούλας κατακτώντας το πρωτάθλημα και την άνοδο. Την  επόμενη χρονιά αγωνίστηκε με τη φανέλλα του Ιωνικού Νίκαιας, στη Β’ Εθνική και στη συνέχεια, έκανε το μεγάλο βήμα, στην άλλη πλευρά του Αντλαντικού, με υποτροφία στο Hillsborough Community College της Φλόριντα, όπου αγωνίστηκε για 2 σεζόν στο NJCAA (National Junior College Athletic Association), με εμφανίσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την υποτροφία από το Norfolk State University και τη συμμετοχή στο NCAA Division 1 (National Collegiate Athletic Association) για 2 ακόμη χρονιές, κατακτώντας το πρωτάθλημα τη σεζόν 2020-21, στη Mid-Eastern Conference και συμμετέχοντας στo March Madness.

Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της δεύτερη τη τάξει Εθνικής κατηγορίας, αρχικά με τη φανέλα του Πανερυθραϊκού, που σε 13 συμμετοχές είχε μέσο όρο 12 αγωνιστικά λεπτά, 4,1 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε 14 αγώνες στην Αμαλιάδα, με στατιστικά 3,8 πόντους, 4,9 ριμπάουντ, κατά μέσο όρο, σε 17′.

Καλώς ήρθες Στράτο στην ομάδα μας και σου ευχόμαστε να εκπληρώσεις τους στόχους σου κοντά μας!!».