Στους Ικάρους Κουτίνας και Ελευθερίου

Επειτα από 13 χρόνια ο Σάκης Κουτίνας αλλάζει ομάδα καθώς την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στους Ικαρους Σερρών, μαζί του και ο νεαρός Ραφαήλ Ελευθερίου, ο οποίος δόθηκε στους «κυανοκίτρινους» με τη μορφή δανεισμού από τον Μαντουλίδη.

Αναλυτικά:

«Ο Αθλητικός όμιλος καλαθοσφαίρισης (Α.Ο.Κ) Ίκαροι Σερρών, ανακοινώνει την συμφωνία της, με τους καλαθοσφαιριστές: Σάκη Κουτίνα και Ραφαήλ Ελευθερίου. Ο Βολιώτης γκάρντ-φόργουορντ αποκτήθηκε ως ελεύθερος ενώ ο Κύπριος ανερχόμενος σταρ, ως δανεικός από το κολλέγιο του Μαντουλίδη-Θεσσαλονίκης.

Who is who: ΣΑΚΗΣ ΚΟΥΤΙΝΑΣ
Hμ. Γεν.: 06/08/1987
Τοπ. Γεν.: Βόλος
Θέση: Γκάρντ-Φόργουορντ (2-3) Ύψος: 1.95
Πρ. Ομάδες: Νίκη Βόλου (2000-13, Γ’-Β’-Α2) Διακρίσεις: Τρεις ανόδους σε επαγγελματικές κατηγορίες.

*** Ο Σάκης Κουτίνας, στα 26 του χρόνια, έχει ηγετικά προσόντα, είναι δυναμικός στο παιχνίδι και φημίζεται για το ομαδικό του παιχνίδι και την ευχέρεια στο σκοράρισμα. Πέρυσι είχε κάνει ρεκόρ πόντων σε αγώνα εναντίων της νέας του ομάδας.

Who is who: ΡΑΦΑΗΛ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
Hμ. Γεν.: 1994
Τοπ. Γεν.: Κύπρος Θέση: Γκάρντ(1-2) Ύψος: 2.00
Πρ. Ομάδες: Μαντουλίδης (2012-13,Β’), Διακρίσεις: Όγδοος στις ασίστ(3.3/αγωνα), στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2013 Β΄ Κατηγορίας κάτω των 20 ετών.

*** Σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί πιθανότατα φλέβα χρυσού για το κυπριακό μπάσκετ. Πρόκειται για έναν παίκτη με καταπληκτικά προσόντα, που αν συνεχίσει να εξελίσσεται, πιθανόν να αποδειχτεί από τους καλύτερους Κύπριους που ανέδειξε το νησί. Πέρυσι, η Μπιλμπάο τού ζήτησε να πάει για δοκιμαστικά, ενώ η μόνιμα παρούσα στην Ευρωλίγκα Βελγική Σαρλερουά παραλίγο να τον κάνει δικό της, το προηγούμενο καλοκαίρι. Έχει επιλέγει να συμμετάσχει ως ντραφτ του ΝΒΑ έως το 2016»».