Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας του Eurobasket 2025 για την εθνική…

Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας τοποθετήθηκε η εθνική μας ομάδα στην κλήρωση για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025. Η κλήρωση θα γίνει το μεσημέρι της Τρίτης (8/8, 12:30) στο Μόναχο, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να είναι στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τις Λιθουανία, Ιταλία και Γερμανία.

Οι 32 ομάδες που συμμετέχουν θα σχηματίσουν οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων, με τις τρεις πρώτες να προκρίνονται στα τελικά, που θα γίνουν σε Κύπρο, Φινλανδία, Λετονία και Πολωνία. Στους ομίλους που θα κληρωθεί κάποια από τις τέσσερις διοργανώτριες, θα προκριθούν στα τελικά οι δύο άλλες ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε τρία «παράθυρα», 19-27 Φεβρουαρίου 2024, 18-26 Νοεμβρίου 2024 και 17-25 Φεβρουαρίου 2025. Σε περίπτωση πρόκρισης, είναι ήδη δεδομένο πως η Ελλάδα θα αγωνιστεί στην πρώτη φάση στον ίδιο όμιλο με την Κύπρο.

Οι ομάδες του δεύτερου γκρουπ δυναμικότητας θα μπορούν να κληρωθούν με μία ομάδα από το τρίτο, μια από το έκτο και μία από το έβδομο γκρουπ δυναμικότητας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η Ελλάδα θα παίξει με μία εκ των Τσεχίας, Πολωνίας, Τουρκίας και Μαυροβουνίου από το τρίτο, με μία εκ των Ουγγαρίας, Εσθονίας, Ολλανδίας και Βουλγαρίας από το έκτο και με μία εκ των Μ. Βρετανίας, Ισλανδίας, Σουηδίας και Β. Μακεδονίας από το έβδομο. Αντίστοιχα, οι ομάδες από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας μπορούν να κληρωθούν με μία ομάδα από το τέταρτο, μία από το πέμπτο και μία από το όγδοο γκρουπ δυναμικότητας.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:
1ο: Ισπανία, Γαλλία, Σερβία, Σλοβενία
2ο: Λιθουανία, Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία
3ο: Τσεχία, Πολωνία, Τουρκία, Μαυροβούνιο
4ο: Φινλανδία, Κροατία, Ουκρανία, Λετονία
5ο: Βέλγιο, Γεωργία, Ισραήλ, Βοσνία/Ερζεγοβίνη
6ο: Ουγγαρία, Εσθονία, Ολλανδία, Βουλγαρία
7ο: Μ. Βρετανία, Ισλανδία, Σουηδία, Β. Μακεδονία
8ο: Πορτογαλία, Δανία, Σλοβακία, Κύπρος.