Διπλή κίνηση στο προπονητικό επιτελείο της ΦΕΑ, με τον Τάσο Τάσιο ν’ αναλαμβάνει το πόστο του προπονητή της ομάδας, μετά το “διαζύγιο” με τον Λάμπρο Μπάρτζο και τον Κυριάκο Κοσμίδη να επιστρέφει σε γνώριμα… λημέρια!

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:
“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΦΕΑ ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή Τάσο Τάσιο, ο οποίος είναι κάτοχος Β’ κατηγορίας διπλώματος Καλαθοσφαίρισης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και θα ηγηθεί του προπονητικού επιτελείου του ανδρικού τμήματος.

Ο coach Τάσιος έχει σημαντική προπονητική εμπειρία, καθώς στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με Άρη Πετρούπολης, Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ Ηρακλείου, Παγκράτι και Αθηναϊκό στο γυναικείο τμήμα και στον ΑΟ Σπόρτιγκ. Μέχρι πρότινος ανήκε στο τεχνικό τιμ του Θοδωρή Τερζή στο Παλαιό Φάληρο, ενώ είχε αναλάβει χρέη προπονητή στο εφηβικό του συλλόγου των νοτίων προαστίων και στην ομάδα νέων (U23).

Τα μέλη της ΦΕΑ θέλουν να καλωσορίσουν τον Τάσο Τάσιο στην “μπασκετική οικογένεια” του συλλόγου και να του ευχηθούν ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο του.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος προπονητής της ομάδας της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, ο νέος coach αρκέστηκε να πει: «Να είμαστε γέροι και να πετύχουμε τους στόχους μας όλοι μαζί. Καλό υπόλοιπο σεζόν να έχουμε».

ΣΤΟ ΤΙΜ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ

Ένας φίλος από τα παλιά, έρχεται ξανά στην ΦΕΑ. Κι έρχεται με διαφορετική ιδιότητα από αυτή που τον θυμούνται οι φίλοι του συλλόγου.

Ο Κυριάκος Κοσμίδης, ο οποίος μέχρι την περασμένη σεζόν ήταν ο τεχνικός του εφηβικού τμήματος επιστρέφει στην ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας κι εντάσσεται στο προπονητικό σταφ του ανδρικού τμήματος. Το όνομα του Εβρίτη τεχνικού είναι συνυφασμένο με επιτυχίες του συλλόγου, όπως την άνοδο στις εθνικές κατηγορίες μπάσκετ ανδρών την σεζόν 2015-16 για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ στο παρελθόν είχε εργαστεί στο γυναικείο τμήμα.

Εκτός, όμως, από τον Κοσμίδη στο πλευρό του καινούριου τεχνικού θα βρίσκεται ο προπονητής Γιώργος Κύριος. Είναι γεννημένος το 1992 και προπονητής Γ’ κατηγορίας. Έχει εργαστεί στις ακαδημίες του ΚΑΟ Μελισσίων το 2014-15, του Φοίνικα Πειραιά 2017-19, ήταν βοηθός προπονητής στον ΕΦΟΑ στη Γ’ ΕΣΚΑ το 2016-18 κα του γυναικείου τμήματος του ΚΑΟ Μελισσίων στην Α2 το 2021-23, ενώ τη σεζόν 2020-21 ήταν τεχνικός του εφηβικού τμήματος του Σπόρτιγκ. Την αγωνιστική σεζόν 2017-18 μάλιστα είχε συνεργαστεί με τον πρώην τεχνικό της ΦΕΑ, τον Λάμπρο Μπάρτζο υπό τις οδηγίες του coach Στέλιου Σταϊκόπουλου. Εκείνος ήταν παίκτης του ΚΑΟ Μελισσίων και ο Μπάρτζος βοηθός προπονητή στον πάγκο της ομάδας των βορείων προαστίων”.