Στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική στην κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου τοποθετήθηκε η Εθνική ομάδα των ανδρών, μαζί με Ιταλία, Γερμανία και Βραζιλία. Η κλήρωση θα γίνει στις 29 Απριλίου, ενώ οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 25/8-10/9, με τους τέσσερις ομίλους, από τον 1ο ως τον 4ο, να διεξάγονται στη Μανίλα των Φιλιππίνων, τους άλλους δύο στην Οκινάουα της Ιαπωνίας, όσους και στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Θα σχηματιστούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τις δύο πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ να προκρίνονται στη δεύτερη φάση των ομίλων, από όπου επίσης περνούν οι δύο πρώτοι και αρχίζουν τα νοκ άουτ από τα προημιτελικά ως τον τελικό.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:
1ο: Φιλιππίνες, Ισπανία, ΗΠΑ, Αυστραλία
2ο: Γαλλία, Σερβία, Σλοβενία, Λιθουανία
3ο: Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Βραζιλία
4ο: Καναδάς, Βενεζουέλα, Μαυροβούνιο, Πουέρτο Ρίκο
5ο: Ιράν, Δομινικανή Δημοκρατία, Φινλανδία, Νέα Ζηλανδία
6ο: Κίνα, Λετονία, Μεξικό, Γεωργία
7ο: Ιορδανία, Ιαπωνία, Ανγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού
8ο: Λίβανος, Αίγυπτος, Νότιο Σουδάν, Πράσινο Ακρωτήρι

Οι ομάδες από το πρώτο, το τρίτο, το πέμπτο και το έβδομο γκρουπ δυναμικότητας θα κληρωθούν στους ομίλους A, C, E, G, ενώ οι ομάδες από το δεύτερο, το τέταρτο, το έκτο και το όγδοο γκρουπ δυναμικότητας θα κληρωθούν στους ομίλους B, D, F και H.

Στους ομίλους δεν μπορούν να κληρωθούν πάνω από μία ομάδες από Αμερική, Αφρική, Ασία ή Ωκεανία και θα υπάρχουν τουλάχιστον μία και το πολύ δύο ομάδες από την Ευρώπη.

Η διοργανώτρια ομάδα των Φιλιππίνων θα είναι στον όμιλο A και επέλεξε τις ΗΠΑ για τον όμιλο C. Η Σλοβενία επελέγη από την Ιαπωνία για τον όμιλο F ενώ η ίδια θα είναι στο Ε και ο Καναδάς επελέγη από την Ινδονησία για τον όμιλο H.

Περιορισμοί:

-Οι ευρωπαϊκές ομάδες του τρίτου γκρουπ δυναμικότητας, Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία, δεν μπορούν να κληρωθούν με την Ισπανία από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

-Η Βραζιλία από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας δεν μπορεί να κληρωθεί με τις ΗΠΑ από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

-Η Δομινικανή Δημοκρατία από το πέμπτο γκρουπ δυναμικότητας δεν μπορεί να κληρωθεί με τις ΗΠΑ από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και την Βραζιλία από το τρίτο.

-Η Νέα Ζηλανδία από το πέμπτο γκρουπ δυναμικότητας δεν μπορεί να κληρωθεί με την Αυστραλία από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

-Το Ιράν από το πέμπτο γκρουπ δυναμικότητας δεν μπορεί να κληρωθεί με τις Φιλιππίνες από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και την Ιαπωνία από το έβδομο.

-Το Μεξικό από το έκτο γκρουπ δυναμικότητας δεν μπορεί να κληρωθεί με Καναδά, Βενεζουέλα και Πουέρτο Ρίκο από το τέταρτο.

-Λετονία και Γεωργία από το έκτο γκρουπ δυναμικότητας δεν μπορούν να κληρωθούν σε όμιλο με δύο ευρωπαϊκές ομάδες (αφού στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας υπάρχουν τέσσερις ευρωπαϊκές και στο τέταρτο το Μαυροβούνιο).

-Η Ιορδανία από το έβδομο γκρουπ δυναμικότητας δεν μπορεί να κληρωθεί με τις Φιλιππίνες από το πρώτο και το Ιράν από το πέμπτο.  

-Το Λίβανο από το όγδοο γκρουπ δυναμικότητας δεν μπορεί να κληρωθεί με την Κίνα από το έκτο.