Στο HALL OF FAME του Πανεπιστημίου Mayville State University ο Αλέξανδρος Άνθης!

Μία ιδιαίτερα τιμητική διάκριση «γεύτηκε» ο Έλληνας προπονητής Αλέξανδρος Άνθης, που είναι ο εμπνευστής και υπεύθυνος των ακαδημιών της South Αλίμου. Την Παρασκευή 28/9 ο Αλέξανδρος Άνθης εισήχθη στο Hall of Fame του Πανεπιστημίου Mayville State University, με την ομάδα των Comets 2004-05!

Ο Άνθης όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, αποτελεί ίσως τον πιο διακεκριμένο παίκτη στην ιστορία του πανεπιστημίου σε μία σεζόν, καθώς για την αγωνιστική περίοδο 2004-05 είχε ψηφιστεί από το σύνολο των προπονητών ως ο πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος (MVP), αλλά και ως ο καλύτερος αμυντικός (Best Defensive Player) .

Η ομάδα των Comets τερμάτισε 3η στην περιφέρειά της, την αγωνιστική περίοδο 2004-05 και κέρδισε το πολυπόθητο εισιτήριο για τα Nationals, βάζοντας τις βάσεις για την αναγέννηση του αθλητικού προγράμματος του Mayville State University και την καθιέρωση του σε εθνικό επίπεδο. Πρωτεργάτης αυτής της σημαντικής προσπάθειας ήταν ο Coach Craig Smith, ο οποίος φέτος έχει αναλάβει την καθοδήγηση των Utah State Aggies (NCAA Div I ).

Η Ακαδημία South Basketball ιδρύθηκε το 2013 από τον Άνθη Αλέξανδρο, αδειοδοτημένο προπονητή της Αμερικάνικης Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή και τον Γιάννη Ηλιόπουλο, πτυχιούχο ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στη καλαθοσφαίριση και πρώην επαγγελματία καλαθοσφαιριστή.

Διαβάστε ακόμη…