Στράγκας, Μπαλαμπάνης: “Είναι ντέρμπι τo παιχνίδι με τη Λιβαδειά”

Όπως η Αργώ ξεκίνησε με μια ομάδα ηρώων και προορισμό την Κολχίδα, ώστε να πραγματοποιηθεί ο στόχος της απόκτησης του χρυσομαλλου δέρατος για χάρη του Πελία έτσι και οι παρέα του Αργοναύτη πανηγύρισε την περσινή σεζόν τον άθλο της ανόδου στη Γ’ εθνική.

Ο δρόμος του συλλόγου της Ραφήνας στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου νότου όμως δεν ήταν ρόδινος. Φουρτούνες και αρνητικά αποτελέσματα έγιναν αίτια, ώστε να μην υπολογίζουν όσο θα έπρεπε τη δύναμη του. Παρόλα αυτά, όπως φάνηκε πως το ταξίδι της κατηγορίας δεν τελειώνει στο ημίχρονο.

Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν τα πάνω τους και μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι με τον Εργοτελη στην 17η αγωνιστική, ξεκίνησαν ένα σερί παραλαβής ροζ φύλλων αγώνων.Αποτέλεσμα… Στο πέσιμο της αυλαίας να είναι μια από τις πιθανές ομάδες για την παραμονή.

Δυο από τους πρωταγωνιστές και πιο παραγωγικούς παίκτες της επιτυχημένης “κλίκας”, όπως ο Χρήστος Στράγκας και ο Θοδωρής Μπαλαμπάνης μίλησαν στο infobasket.gr για την πορεία τους στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς και τη σπουδαιότητα που κρύβει η τελευταία αναμέτρηση με τη Λιβαδειά. Επίσης, δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην κατάσταση που επικρατεί στα… σοκάκια του μπάσκετ.

«Το επίπεδο στη Γ’ εθνική είναι πολύ ανταγωνιστικό. Συνδυάζει έμπειρους παίχτες με νέα ταλέντα που με σκληρή δουλειά θα επανδρώσουν αργότερα ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας και αυτός ο συνδυασμός είναι εκρηκτικός»,
τόνισε ο Χρήστος Στράγμας ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο 31χρονος γκαρντ  της ομάδας του Νίκου Χρυσογελου, σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί:«Η γενική κατάσταση των ομάδων δυστυχώς είναι χάλια. Υπάρχουν αρκετά προβλήματα και οι λύση μάλλον βρίσκεται στις μικρές ηλικίες. Το νέο αίμα διψά για μπάσκετ και δίνοντας του  χρόνο και εμπειρίες, ίσως καταφέρει να φτάσει σε αρκετά υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο το άθλημα».

Στην αναφορά για το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής και οι δυο με μια φωνή εξέφρασαν.«Πιστεύουμε ότι είναι ντέρμπι!!! Το θέλουμε πολύ αυτό το παιχνίδι και το σίγουρο είναι ότι θα παίξουμε για τη νίκη και αν τα καταφέρουμε για την παραμονή στην κατηγορία» ομολόγησε ο φόργουορντ και πρώτος σκόρερ της 25ης  αγωνιστικής.

Όμως εκτός από το δικό τους ματς ενδιαφέρον υπήρξε και από τους δυο για την κορυφή της βαθμολογίας και την αναμέτρηση ανάμεσα στο Ηράκλειο και το Φιλαθλητικό:
O  δεινός σκόρερ από τη γραμμή των 6.75 πήρε θέση και ευχήθηκε «Καλή Επιτυχία»  στην ομάδα του Μανόλη Δημητριάδη  ενώ ο ψηλός της ομάδας της Ραφήνας είχε τις επιφυλάξεις του :«Είναι το απόλυτο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής, γι αυτό όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Ποντάρω  όμως περισσότερο στην εμπειρία των γηπεδούχων  χωρίς φυσικά να αποκλείεται  το γεγονός ότι ο  μεγάλος ενθουσιασμός και η σιγουριά μπορεί να κάνει ζημιά».

Τέλος, σε αντίθεση με τις φήμες που θέλουν το Λίντο γεμάτο, οι δυο παίκτες δεν έχουν παρόμοιες εικόνες από το κλειστό της Ραφήνα. Έτσι αναφέρθηκαν στο γεγονός λέγοντας:
«Είναι πολύ στενάχωρο να βλέπεις άδειες κερκίδες , οι οποίες μάλιστα δεν ωφελούν πουθενά στο μπάσκετ», ανέφερε ο Μπαλαμπάνης  ενώ με τη σειρά του ο Στράγκας πρόσθεσε:«Oντως,  είναι πολύ λυπηρό . Θα θέλαμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο για υποστήριξη αλλά καταλαβαίνουμε πως η κατάσταση η οποία βιώνουμε όλοι μας βάζει άλλες προτεραιότητες».