Συγκέντρωση στην άμυνα το «κλειδί» στην πρεμιέρα της εθνικής ανδρών… (vid)

Λένε «ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός»… Και σε αυτό το δρόμο θέλει να βαδίσει η εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ του 2017. Η πρεμιέρα της (κόντρα στην Ισλανδία) κρύβει «παγίδες», κάτι που δείχνουν να το γνωρίζουν αρκετά καλά άπαντες στην «επίσημη αγαπημένη». Και αυτό το επεσήμανε ο ομοσπονδιακός προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Κώστας Μίσσας, ο οποίος και έδωσε το στίγμα εν όψει της αναμέτρησης αυτής, λίγο μετά την προπόνηση της Πέμπτης.

«Είναι πρεμιέρα αύριο (31/8) και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Αυτό που έχει σημασία είναι η συγκέντρωση σε ένα συγκεκριμένο αντίπαλο κάθε φορά. Η Ισλανδία είναι μία νεανική ομάδα που θέλει προσοχή και παίζει πολύ τρανζίσιον παιχνίδι, ενώ διαθέτει και καλούς σουτέρ. Για εμάς το σημαντικό είναι η συγκέντρωση στο αμυντικό τρανζίσιον και στην περιφερειακή άμυνα, ενώ έχουμε ετοιμάσει και άλλες μορφές άμυνας.

Έχουν ένα ψηλό οι Ισλανδοί (σ.σ. Χλίνασον), αλλά θα κατέβουν σε σχήματα που αλλάζουν και από την πλευρά μας θα υπάρχει διαφορετική προσαρμογή. Αυτό που θέλουμε είναι να ανταποκριθούμε ανά πάσα στιγμή στο παιχνίδι, ενώ δεν υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο. Το αποτέλεσμα είναι πάνω απ’ όλα και θα δούμε τι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αν μπορέσουμε να μην κάνουμε κάποια πράγματα δεν θα τα κάνουμε. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μετά εξαρτάται από εμάς πώς θα προσαρμοζόμαστε», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Μπουρούσης: «Θα δείξει σε τι κατάσταση είμαστε»

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας Γιάννης Μπουρούσης αναφερόμενος στο ματς με την Ισλανδία τόνισε: «Κάθε αρχή και δύσκολη. Θα δείξει αύριο σε τι κατάσταση είμαστε. Το μπάσκετ είναι όπως το γνωρίζουμε, δεν έχει αλλάξει, ούτε αμυντικά ούτε επιθετικά. Είναι θέμα διάθεσης και όσο μπορούμε ο καθένας να μπει και να βοηθήσει για το καλό της ομάδας και της Ελλάδας. Πρέπει να είμαστε μια γροθιά γιατί η Εθνική είναι της χώρας μας. Δεν είναι ούτε του Μπουρούση, ούτε του Πρίντεζη, ούτε κανενός. Παίζουμε για όλον τον ελληνικό λαό».

Τέλος, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είπε: «Σίγουρα είναι δύσκολο για όλους που λείπει ο Γιάννης. Για εμένα ίσως λίγο περισσότερο επειδή είναι αδερφός μου. Όμως ό,τι έγινε, έγινε. Πλέον είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα λάβω μέρος στο Ευρωμπάσκετ. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Πλέον αρχίσαμε και βρισκόμαστε καλύτερα τώρα που είμαστε 12. Προσωπικά είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχω στο Ευρωμπάσκετ.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε. Τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Εμείς πρέπει να είμαστε καλά ψυχικά και να κερδίσουμε. Δεν είμαι προπονητής για να ξέρω πόσο έτοιμοι είμαστε. Εμείς πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Υπάρχουν ομάδες που γίνονται καλύτερες στην πορεία του τουρνουά. Η Ισλανδία είναι μία δύσκολη ομάδα. Είναι όλοι δύο μέτρα και τρέχουν σαν καρτούν. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί και να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε».