Συγκίνηση και δέος στην 5η Επίδειξη Μόδας ΑμεΑ στο κλειστό “Σοφία Μπεφόν”

Το κλειστό γήπεδο “Σοφία Μπεφόν” άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του για να παρελάσει στο παρκέ του η ομορφιά, αλλά πολύ περισσότερο η δύναμη ψυχής των ατόμων με αναπηρία. Των παιδιών (μικρών και μεγάλων) που δίνουν καθημερινή “μάχη” κόντρα στις αντιξοότητες και τα εμπόδια που τους βάζει η κοινωνία μας, αλλά εκείνα δείχνουν ότι διαθέτουν “ψυχή λεόντων” και κόντρα σε κάθε δυσκολία, αντιπαρατάσσουν το χαμόγελό τους και τη δύναμη ψυχής τους. Κι αυτά τα χαρακτηριστικά τους, τα έδειξαν στον μέγιστο βαθμό στη διάρκεια της 5ης Επίδειξης Μόδας ΑμεΑ, που διοργάνωσε το Σωματείο ΔΥΑΜΕΑ («Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, υπάρχουν μόνο άνθρωποι»), υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου στο κλειστό “Σοφία Μπεφόν”.

Προσωπικότητες του αθλητισμού, Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, ηθοποιοί, μοντέλα (πρώην και νυν), “παρέλασαν” στο κόκκινο χαλί που είχε στρωθεί στο παρκέ του κλειστού, στέλνοντας ένα πολύ ισχυρό μήνυμα: δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, υπάρχουν ΜΟΝΟ άνθρωποι, που μπορούν να αισθάνονται όμορφοι, ν’ αναδεικνύουν τη μοναδικότητά τους και αποδέχονται (αλλά και τους αποδέχονται) γι’ αυτό που είναι!

Ο γνωστός οίκος Μόδας “Νίκος – Τάκης” έντυσε όλους όσοι συμμετείχαν σ’ αυτή τη μοναδική Επίδειξη Μόδας, ενώ πλήθος κόσμου βρέθηκε στο κλειστό και με το “ζεστό” του χειροκρότημα, συμμετείχε στην όλη εκδήλωση. Η συγκίνηση και τα δάκρυα στα πρόσωπα αρκετών από τους παρισταμένους στο κλειστό “Σοφία Μπεφόν” ήταν εμφανέστατη, τόσο στη διάρκεια του χορευτικού που παρουσίασε η καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο Μαρία Χριστίνα Τζαβάρα, όσο και όταν στην πασαρέλα “παρέλασαν” μοντέλα με τα αναπηρικά τους αμαξίδια, ή με τη συνδρομή συνοδών. Αλλά και λίγο πριν το μεγάλο φινάλε της εκδήλωσης, όταν εμφανίστηκε στην πασαρέλα σε ρόλο guest star η μεγάλη ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου, συνοδευόμενη (και υποβασταζόμενη λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει) από τον σχεδιαστή μόδας και επικεφαλής του οίκου μόδας “Νίκος – Τάκης” Χάρη Τσιάρα και τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα.

Στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύθηκαν οι χορηγοί και οι υποστηρικτές της διοργάνωσης, της οποίας το συντονισμό είχε η πρόεδρος του Σωματείου ΔΥΑΜΕΑ κα Σύλβια Αντώναρου και οι συνεργάτες της.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, οι Βουλευτές Νότιου Τομέα Άννα Καραμανλή, Χάρης Θεοχάρης, Γιάννης Καλλιάνος, Βασίλης Σπανάκης, Μπάμπης Παπαδημητρίου και Τόνια Αντωνίου, η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Δήμητρα Νάνου, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και αυτοδιοικητικοί από το Παλαιό Φάληρο και άλλους Δήμους.

Στην πασαρέλα συμμετείχαν οι:
Ιωάννης Μελισσανίδης (Ολυμπιονίκης Ενόργανης), Πηγή Δεβετζή (Ολυμπιονίκης Τριπλούν), Nery Mantey Niangouara (Ολυμπιονίκης Κολύμβησης), Νίκος Παπαδάκης, Κατερίνα Βελούδου, Σοφία Αλεξανδροπούλου, Έλενα Μοσκιού, Αμάντα Παρσωτάκη, Φρίντα Θεολόγου, Φαίη Σκιαδά, Φρύνη Λάτου, Αναστασία Ευφραιμίδου, Ελπίδα Παζαράκου, Μαρία Γουσγουνέλη, Έρικα Τερζή, Κατερίνα Ψύχου, Γεωργία Νάστου, Λαμπρινή Τζανιδάκη, Σοφία Παυλίδου, Ευριδίκη Παπαδοπούλου, Ευγενία Τσαμουντζή, Έλενα Ζησιμοπούλου, Άρης Σταμούλας, Νίκος Συννεφιάς, Γιώργος Καρατζάς, Σπύρος Σπινούλας, Παναγιώτης Θεοδώρου, Παναγιώτης Βλάχος, Μάνος Πανναρετάκης, Φώτης Μέτας, Νίκος Ζήνωνος, Δημήτρης Λεονωφ,

MODELA ΠΑΙΔΙΑ
Εβελίνα Γκόγιαννη (αμαξίδιο), Κατερίνα Μποφίλιου (ορθοστατική ΑΜΕΑ), Βάλια (Βασιλική) Κουρτίδη

MODELA ΑΜΕΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (αμαξίδιο), Τατιάνα Δήμητρα Ραπάι (αμαξίδιο), Ανθή Λιάγκου (αμαξίδιο), Άννα Ντέντα (αμαξίδιο), Αναστασία Πυργιώτη (αμαξίδιο), Μαρία Χριστίνα Τζαβάρα (αμαξίδιο),
Ειρήνη Δρακωνάκη (ορθοστατική ΑΜΕΑ)

MODELA AMEA ΑΝΔΡΕΣ
Γιάννης Κωστάκης (αμαξίδιο), Χρήστος Μελέτης (αμαξίδιο), Γιάννης Χαλάς (ορθοστατικός ΑΜΕΑ), Δημήτρης Γλυκός (αμαξίδιο), Γιάννης Τσιγκάκος (περπατούρα), Δημήτρης Μπόσκος (ορθοστατικός ΑΜΕΑ – τυφλός), Βασίλης Ντούνης (Ξιφασκία)

ΣΥΝΟΔΟΙ
Κωνσταντίνα Πολύμερου, Βίβιαν Πολύμερου, Ηλέκτρα Μπαλατά, Ανίτα Χατσατριάν, Χαρά Λειβαδίτη, Μυρτώ Τζαβάρα, Κωνσταντίνος Κοκκαράς.

Το infobasket.gr ήταν εκ των χορηγών επικοινωνίας της εκδήλωσης και θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Σωματείο ΔΥΑΜΕΑ και την πρόεδρό του κα Σύλβια Αντώναρου, καθώς και όλα τα μέλη του για την ιδιαίτερη αυτή τιμή.