Συλλήψεις, μηνύσεις, ανακοινώσεις και γενικώς… μπάχαλο στην ΕΟΚ στην κλήρωση των διαιτητών!

Ο Στέλιος Συμεωνίδης συνελήφθη, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος γλίτωσε στο… παρά πέντε τη σύλληψη και γενικώς η εικόνα που υπήρξε χθες (30/5) στα γραφεία της ΕΟΚ στο πλαίσιο της κλήρωσης των διαιτητών των τελικών της Α1 ήταν τραγελαφική! Συλλήψεις, μυνήσεις και γενικώς… μπάχαλο, με αφορμή τη μη συμμετοχή των ονομάτων των Σπύρου Γκόντα και Γιάννη Φούφη στη σχετική λίστα. Οι δύο διαιτητές που έχουν δικαιωθεί από το ΑΣΕΑΔ και κανονικά θα έπρεπε να συμμετέχουν στην κλήρωση των διαιτητών όταν ενημερώθηκαν ότι δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτή, κατέθεσαν μήνυση κατά του στελέχους της ΚΕΔ, Στέλιου Συμεωνίδη και όλων των μελών της επιτροπής καθώς και κατά του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Η συνέχεια ήταν… σαρωτική. Ο Στέλιος Συμεωνίδης συνελήφθη και κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του ΟΑΚΑ με τους δικηγόρους της ΕΟΚ να βρίσκονται στο πλευρό του, ενώ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος κατά την άφιξη του στα γραφεία της ΕΟΚ, είδε τους αστυνομικούς του τμήματος του ΟΑΚΑ να τον σταματούν. Τελικά όμως δεν κατευθύνθηκε στο τμήμα και η σύλληψη αποφεύχθηκε. Η συνέχεια είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους εμπλεκόμενους να καταθέτουν μηνύσεις και για εξύβριση κι απειλές πριν η ένταση εκτονωθεί στο αστυνομικό τμήμα του ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας την παραίτηση του προέδρου και όλων των μελών της ΚΕΔ από τις θέσεις τους, αλλά και την αποβολή του διαιτητή Στέλιου Συμεωνίδη, γιου του προέδρου της ΚΕΔ, από τους πίνακες διαιτησίας.

Η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια των πρόσφατων δημοσιευμάτων, τα οποία εμφανίζουν το μέλος της ΚΕΔ Στυλιανό Συμεωνίδη του Αποστόλου και τον υιό του, επίσης διεθνή διαιτητή FIBA και Α1 Ανδρών Στυλιανό Συμεωνίδη του Στυλιανού να διατηρούν άμεση επιχειρηματική σχέση με εταιρία που ανήκει στον ιδιοκτήτη της ομάδας του Προμηθέα Πατρών, ζητούμε δημόσια:
1. Την άμεση παραίτηση του Στυλιανού Συμεωνίδη του Αποστόλου από την ΚΕΔ.
2. Την άμεση παραίτηση όλων ανεξαιρέτως των μελών της παρανόμως συγκροτηθείσας ΚΕΔ.
3. Την άμεση αποβολή του Στυλιανού Συμεωνίδη του Στυλιανού από τους οικείους πίνακες της Α1 Ανδρών και της FIBA. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.»

.
Διαβάστε ακόμη…