Συλλυπητήρια από ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ, ΠΣΑΚ, ΣΕΠΚ για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη

“Μια σημαντική προσωπικότητα του ελληνικού μπάσκετ, ένας άνθρωπος που έζησε στο άθλημα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ως αθλητής και προπονητής και είχε καθοριστική συμβολή σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας του στην Ελλάδα, έφυγε σήμερα από τη ζωή. Ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο “ξανθός” όπως έμεινε γνωστός στο πέρασμα των χρόνων, απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ και ο πρόεδρο Ευάγγελος Λιόλιος εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του”, αναφέρει η ανακοίνωση της ελληνικής ομοσπονδίας μπάσκετ για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη.

“Η οικογένεια μας μίκρυνε… Το χτύπημα είναι πολύ δυνατό όταν έρχεται και όχι όταν το περιμένεις!”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ και συνεχίζει: “Μόνον τότε συνειδητοποιείς τον πόνο, την απώλεια! Και ο πόνος είναι τεράστιος με τον χαμό του Γιάννη Ιωαννίδη. Στο ελληνικό μπάσκετ έδωσε πάρα πολλά και μάλιστα περισσότερα από όσα ο ίδιος πήρε! Θα μας λείψει, θα σε αγαπάμε μια ζωή Ιωαννίδη Γιάννη… Ο ΠΣΑΚΚ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.

“Καλό ταξίδι ξανθέ…”, είπε κι ο ΕΣΑΚΕ μέσω ανακοίνωσής του στον Γιάννη Ιωαννίδη. “Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην σύζυγο του Γιούλα, την κόρη του Θεοδώρα και σε όλη την υπόλοιπη οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.
Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν από τους ανθρώπους που καθόρισαν την εξέλιξη του ελληνικού μπάσκετ από την δεκαετία του ’60 και μετά, αρχικά ως αθλητής του Άρη και στην συνέχεια σαν αρχιτέκτονας του Άρη των τίτλων της δεκαετίας του ’80 που «σύστησε» το άθλημα στην μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων τις αξέχσατες Πέμπτες, της «αναγέννησης» του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ και ως προπονητής της Εθνικής ομάδας και του Γυμναστικού Λάρισας.

Με την αγάπη του για το μπάσκετ, την ισχυρή προσωπικότητα του και τις γνώσεις του ξεχώρισε και έγινε ο προπονητής με τους περισσότερους τίτλους Πρωταθλήματος Ελλάδας στην ιστορία, με 12.

Ο «ξανθός»… σφράγισε με την παρουσία του μια εποχή για το ελληνικό μπάσκετ. Ήταν από τους στυλοβάτες της καλύτερης περιόδου που έζησε το άθλημα στην χώρα μας και αναμφίβολα το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο.

Πριν την έναρξη των αναμετρήσεων της 1ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Basket League της σεζόν 2023-24 θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε ένδειξη πένθους για την απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη ενώ αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ θα παραστεί στην κηδεία του εκλιπόντος.

“Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, Παναγιώτης Γιαννάκης, το Διοικητικό Συμβούλιο και σύσσωμη η προπονητική κοινότητα της χώρας εκφράζουν την θλίψη και τη βαθιά οδύνη του για τον χαμό του Γιάννη Ιωαννίδη, μιας εμβληματικής προσωπικότητας στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΠΚ για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη και συνεχίζει: “Οι λέξεις μοιάζουν λίγες και φτωχές για να περιγράψουν την προσφορά του Γιάννη Ιωαννίδη, όχι μόνο στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά συνολικά στον αθλητισμό της χώρας. Μία ισχυρή προσωπικότητα, ένας άνθρωπος που ενέπνευσε γενιές και γενιές αθλητών και προπονητών. Ο Γιάννης Ιωαννίδης θα μνημονεύεται εσαεί για όσα έκανε στους ελληνικούς πάγκους, για τις τεράστιες επιτυχίες και την επίδραση που είχε για έναν ολόκληρο κλάδο. Αυτόν των Ελλήνων προπονητών.
Από τη δεκαετία του ’60 κι έπειτα, αρχικά ως αθλητής του Άρη κι εν συνεχεία ως προπονητής, επηρέασε όσο λίγοι τα μπασκετικά δρώμενα της Ελλάδας.
Ο ΣΕΠΚ αποχαιρετά μια εμβληματική μορφή του μπάσκετ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…”.