Σ. Μανωλόπουλος: “Συγκινητική η προσπάθεια όλων, θα δώσουμε το 100%”

Οι δυσκολίες που καλείται ν’ αντιμετωπίσει η εθνική ομάδα στο ματς με τη Λετονία την Παρασκευή (11/11, 19:00) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι κάμποσες. Μέσα στις δεδομένες που υπάρχουν, ήρθε να προστεθεί κι εκείνη του Δημήτρη Αγραβάνη, με τον εκ των ομοσπονδιακών προπονητών πάντως Σωτήρη Μανωλόπουλο να παρουσιάζεται αισιόδοξος για την εικόνα που θα δείξει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην Κρήτη.
“Ξέραμε ότι θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι όλοι οι παίκτες θέλουν να αγωνιστούν με την Εθνική ομάδα. Οι συνθήκες όμως δεν είναι οι καλύτερες και δεν μπορεί να γίνει αυτό με όλους. Είχαμε την ατυχία με τον Αγραβάνη, αλλά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τα παιδιά που είναι εδώ. Η προσπάθεια που έχουν κάνει είναι συγκινητική και θα έρθουν για να παλέψουν και να δώσουν το 100%. Αυτό είναι μια υπόσχεση από μας”, δήλωσε αρχικά ο Μανωλόπουλος στη διάρκεια της media day στο Ηράκλειο, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεργασία εξ αποστάσεως που είχε με τον Δημήτρη Ιτούδη: “Η επικοινωνία είναι καθημερινή, πολλές φορές τη μέρα. Υπάρχει θέληση από τον κόουτς να είναι εδώ. Γνωρίζει τα πάντα, έστω και εξ αποστάσεως με όσες δυσκολίες συνεπάγεται αυτό, αλλά είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής και είναι σίγουρο ότι θα έρθει κι αυτός να δώσει τον αγώνα του”.

Ερωτηθείς αν υπολογίζεται ο Νικ Καλάθης για τον αγώνα της Παρασκευής απάντησε: “Θέληση οπωσδήποτε υπάρχει, αλλά δεν είναι εύκολο γιατί παίζει σήμερα και πρέπει να ταξιδέψει. Υπάρχουν κάποιες ώρες για να το σκεφτούμε και να το δούμε. Δεν θέλουμε να βάλουμε σε κίνδυνο το παιδί, πάνω από όλα είναι η υγεία του. Θα το δούμε όμως”.

Τέλος, για τη στήριξη του κόσμου, καθώς το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, ανέφερε: “Ξέρουμε ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Ο κόσμος εδώ είναι ένθερμος, μπασκετικός και οι παίκτες μας περιμένουν πώς και πώς να παίξουν. Θα είναι τεράστια η βοήθεια του κόσμου”.

Από την πλευρά τους οι Δημήτρης Μωραΐτης και Κωστής Γόντικας αναφέρθηκαν στην προετοιμασία και στα προβλήματα της εθνικής.”Η Λετονία είναι πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες. Εμείς έχουμε κάποιες απουσίες σημαντικών παικτών, όπως είναι ο Κασελάκης και ο Αγραβάνης. Όμως όλα τα παιδιά εδώ είμαστε πολύ δεμένοι, έχουμε πολύ καλή χημεία και παρότι δεν είχαμε πολύ χρόνο να προετοιμαστούμε θα κάνουμε κάτι πολύ καλό. Στόχος είναι η νίκη”, δήλωσε ο Μωραΐτης.

Όσο για το τι πρέπει να προσέξει η Εθνική ομάδα;
“Οι αντίπαλοι είναι όλοι πολύ καλοί σουτέρ, τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο και παίρνουν πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Αν περιορίσουμε αυτά τα τρία στοιχεία, πιστεύω πως θα έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να κερδίσουμε”, απάντησε ο γκαρντ του Περιστερίου.

Για το γεμάτο γήπεδο στο οποίο θα παίξει η Εθνική, τόνισε: “Η ομοσπονδία είναι πάντα κοντά μας και μας βοηθά πολύ. Το να παίζουμε στο Ηράκλειο σε γεμάτο γήπεδο είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Θα έχουμε τη στήριξη του κόσμου και θέλουμε να κάνουμε όλους τους Έλληνες περήφανους”.

Από την πλευρά του, ο Γόντικας σημείωσε: “Οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού. Είμαστε στενοχωρημένοι για την απουσία του Δημήτρη (σ.σ. Αγραβάνη). Μακάρι να μπορούσε να ήταν εδώ και να ενισχύσει την ομάδα. Όμως πρέπει να πορευτούμε όσοι είμαστε και να βάλουμε ακόμη πιο μπροστά την ομάδα από τους εαυτούς μας δίνοντας όλοι ό,τι έχουμε για να καλύψουμε και το κενό αυτό. Συν όλα τα άλλα κενά από τους παίκτες που αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο. Όμως θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και η παρουσία του κόσμου σε ένα γεμάτο γήπεδο θα μας βοηθήσει πολύ”.

Αναφορικά με τον αντίπαλο, ο σέντερ της Καρδίτσας είπε: “Πρέπει να προσέξουμε πρωτίστως την άμυνα. Να περιορίσουμε τα επιθετικά τους ριμπάουντ και το παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο. Αν το κάνουμε αυτό παίζοντας σκληρά στην άμυνα, πιστεύω πως θα είμαστε σε καλή κατάσταση. Θα πρέπει να κοιτάξουμε να τρέξουμε εμείς και να βγάλουμε καλά σουτ, γιατί έχουμε αρκετά παιδιά που μπορούν να σουτάρουν καλά”.