Σ. Σχορτσιανίτης: «Δεν μπορώ την… πολυθρόνα»!

Κάποιοι έσπευσαν να τον… ρίξουν στο ίδιο τσουβάλι μ’ εκείνους που δήλωσαν απρόθυμοι να φορέσουν φέτος τη γαλανόλευκη φανέλα. Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης όμως δεν είναι από τους τύπους που εγκαταλείπουν έτσι εύκολα το καράβι. Παρότι αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στο μάτι του, ο «BigSofo» επιλέγει να μεταφέρει την επέμβαση για μετά το Ευρωμπάσκετ, πολύ απλά διότι όπως τόνισε μιλώντας στον Sentra 103,3 «… δεν μπορώ να κάθομαι και να βλέπω στην τηλεόραση απ’ την πολυθρόνα έναν αγώνα»!!!
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο διεθνής άσος:
Για το πρόβλημα στο μάτι του και το ενδεχόμενο να απουσίαζε από την Εθνική:
«Ο καθένας μπορεί να παρερμηνεύει κάποια πράγματα όπως τον συμφέρει. Αρχικά είπα στην Ομοσπονδία ότι αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα υγείας, στο μάτι συγκεκριμένα, και θα έκανα επέμβαση, όμως σε καμία περίπτωση δεν αρνήθηκα να βρίσκομαι στην Εθνική και ελπίζω όλα να πάνε καλά».

Τι σημαίνει η Εθνική για τον ίδιο:
«Εγώ έχω μεγαλώσει στην Εθνική, είναι μια μπασκετική οικογένεια που δεν θα μπορούσα να μην είμαι μέλος. Το τελευταίο που θα ήθελα θα ήταν να κάθομαι και να βλέπω στην τηλεόραση από την πολυθρόνα έναν αγώνα, ενώ γνωρίζω ότι μπορώ να βοηθήσω».

Πως βλέπει την πορεία της Εθνικής μετά την σελίδα που γυρίζει:
«Η Εθνική έχει αλλάξει πολύ, δεν υπάρχουν αρκετοί που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Στην Πολωνία εμφανιστήκαμε με τον ίδιο τρόπο και κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Τώρα τα πάντα είναι ανοικτά. Θα κάνουμε προετοιμασία στο Καρπενήσι για να μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη».

Για τις υπόλοιπες ομάδες του Ευρωμπάσκετ
«Δεν θέλω να σχολιάσω τις υπόλοιπες Εθνικές που θα έχουν τις προσθήκες κάποιων παικτών που θα έρθουν από το ΝΒΑ. Ωστόσο, η Εθνική Ελλάδος είναι ομάδα, παίζουμε χρόνια μαζί, δεν έχουμε προβλήματα μεταξύ μας και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε σε αντίξοες συνθήκες και πάντα κάναμε το καλύτερο, κάναμε το σωστό».