Τάκης Φωτεινάκης: «Οι παράγοντες των ομάδων που έρχονται στην Κομοτηνή εκστασιάζονται με τον κόσμο που «κατακλύζει» το γήπεδο»

Στην εκπομπή «Γυρνώντας την Ελλάδα» με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά στο webradio της ΕΟΚ μίλησε ο προπονητής του ΓΑΣ Κομοτηνή Τάκης Φωτεινάκης, αναφερόμενος τόσο στο επικείμενο παιχνίδι (11/12) με τον ΓΑΣ Βασιλικών για την 10η αγωνιστική του 6ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, όσο και για τον… έκτο παίκτη της ομάδας!

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το παιχνίδι απέναντι στον ΓΑΣ Βασιλικών: «Όλη τη βδομάδα προετοιμαστήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το ντέρμπι αυτό. Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, περιμένουμε και τον κόσμο μας να μάς ενισχύσει, όπως κάνει σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι μας. Η φετινή χρονιά ειδικά είναι πολύ σημαντική για ‘μας όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου, έχουμε σε κάθε ματς sold out. Όλοι οι προπονητές και οι παράγοντες των άλλων ομάδων που έρχονται στην Κομοτηνή εκστασιάζονται με τον κόσμο που «κατακλύζει» κάθε Κυριακή τα εντός έδρας ματς. Εμείς θέλουμε ν’ ανταποδώσουμε αυτήν την εμπιστοσύνη του κόσμου και το «ζεστό» χειροκρότημα που μάς δίνει με μια ακόμα καλή εμφάνιση και μια νίκη».

Για το σχεδιασμό της ομάδας που ξεκίνησε από πέρυσι: «Ερχόμενος πέρυσι απ’ το Κατάρ, μαζέψαμε όλα τα ταλαντούχα παιδιά που ήταν στην πόλη και τα περισσότερα ήταν ντόπια. Ο μέσος όρος ηλικίας μας ήταν κοντά στα 21 χρόνια και έχουμε δύο αρκετά μεγάλους σε ηλικία δικούς μας παίκτες. Ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, όπου δυστυχώς δεν καταφέραμε να μείνουμε, αλλά η απειρία και οι τραυματισμοί μάς στοίχισαν πάρα πολύ. Αρκετά παιδιά στα οποία στηριχτήκαμε πέρυσι μετακόμισαν σε άλλες ομάδες εθνικών κατηγοριών και αυτό μάς γεμίζει αισιοδοξία, γιατί κάποια στιγμή, συνεχίζοντας το μπάσκετ, θα επιστρέψουν πίσω. Ένας αρκετά μεγάλος «κορμός» παιδιών έχει μείνει σε εμάς. Φέτος «παντρέψαμε» αυτόν τον «κορμό» με κάποιους νέους ταλαντούχους φοιτητές, συν κάποιες μικρές προσθήκες που έπρεπε να κάνουμε».

Για τον Γιώργο Κουτσοβασίλη και τον Καδήρ Χαλήλ: «Πραγματικά και οι δύο είναι “τοτέμ” της ομάδας. Αυτοί οι δύο παίκτες με την εμπειρία που έχουν αποκτήσει τόσα χρόνια στα γήπεδα και με τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους στο γήπεδο έχουν δώσει στην ομάδα μας εκείνη την απαραίτητη εμπειρία που χρειάζεται, γιατί οι υπόλοιποι είναι πολλοί μικροί ώστε να μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν στις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε κατά καιρούς. Είναι ο “συνδετικός κρίκος” μεταξύ εμένα και των νεαρότερων παικτών. Μέσω αυτών μπορώ να περάσω κάποιες σκέψεις και τη φιλοσοφία μου πιο εύκολα και αποτελούν στ’ αποδυτήρια και ένα πνεύμα λογικής, κατευνασμού, μια φωνή που ακούγεται και “σκεπάζει” τα πάντα».

Για την απόφασή του να γυρίσει στην Κομοτηνή: «Η απόφαση ήταν πάρα πολύ εύκολη. Ήμουν αρκετά χρόνια στο Κατάρ, ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου για οικογενειακούς κυρίως λόγους. Πήρα λοιπόν την απόφαση να επιστρέψω και δεν είχα ανησυχίες για το αν θα βρω ομάδα μεγάλη να δουλέψω. Απ’ την αρχή επιλογή μου ήταν να ‘ρθω στο σπίτι μας στην Κομοτηνή, όπου και έχω και μια σταθερή δουλειά. Το να έχεις μια σταθερή επαγγελματική δουλειά κάνει τη μετάβαση πολύ πιο ομαλή. Ερχόμενος ήρθε η πρόταση της ομάδας, οπότε όλα έγιναν πάρα πολύ ομαλά».