«Τάπα στη βία και τον ρατσισμό»

basketballΣτο Δημαρχείο Ελευσίνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά 3on3 που συνδιοργανώνουν ΕΟΚ και ΠΣΑΚ σε συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας, και τον ΠΑΚΠΠΑ και διεξάγεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. 

Ήδη οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 700 για τη διοργάνωση που θα γίνει 21-22 Ιουνίου στην παραλιακή οδό Κανελλοπούλου (Σάββατο 09:00-14:00 και 17:00-20:00, Κυριακή 10:00-14:00 και 17:00-20:00), ενώ θα ακολουθήσει στις 28-29 Ιουνίου το αντίστοιχο τουρνουά του Ηρακλείου, που θα διεξαχθεί στο Παγκρήτιο. 

Ευάγγελος Λυμπεράτος (μέλος ΔΣ ΕΟΚ): «Μέλημα της ομοσπονδίας είναι και η ανάπτυξη του μπάσκετ. Σε συνεργασία με τον ΠΣΑΚ διοργανώνουμε για μία ακόμη χρονιά το 3on3 στην Ελευσίνα. Την περασμένη χρονιά ήμουν παρών και αντίκρισα μια πανδαισία του μπάσκετ. Ο στόχος που είχαν βάλει ΕΟΚ και ΠΣΑΚ είχε επιτευχθεί πλήρως. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμο της Ελευσίνας για την πολύτιμη συμβολή του και θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους συντελεστές. Είμαι βέβαιος πως η παραλία της Ελευσίνας θα γεμίσει παιδιά και πως με τέτοιες ενέργειες το μπάσκετ όχι μόνο θα επιζήσει παρότι προσπαθούν να το διαλύσουν, αλλά θα μεγαλουργήσει τα επόμενα χρόνια». 

Μανώλης Παπαμακάριος (πρόεδρος ΠΣΑΚ): «Νιώθω πολύ άνετα γιατί βρίσκομαι σε γνώριμα λημέρια μετά από μία σεζόν με την ομάδα του Πανελευσινιακού. Η Ελευσίνα είναι μια μπασκετούπολη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο και τον Θανάση Κριεκούκη για τη βοήθειά τους να διοργανώσουμε για τρίτη συνεχή χρονιά το 3×3. Επίσης να ευχαριστήσω τα Ελληνικά Πετρέλαια για την προσφορά τους σε υλικοτεχνική υποδομή. Φέτος πέρα από το μήνυμα κατά της βίας θέλουμε να περάσουμε κι ένα ακόμη κατά του ρατσισμού μέσα από το μπάσκετ. Τα μηνύματα από τις συμμετοχές είναι πολύ αισιόδοξα και πιστεύω πως θα κάνουμε ένα ακόμη ρεκόρ». 

Γιώργος Τσουκαλάς (Δήμαρχος Ελευσίνας): «Το σημαντικό είναι πως μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια έχει συνέχεια και ανταπόκριση, γιατί αγκαλιάζει εκατοντάδες νέους. Οι νέοι που έρχονται από άλλες περιοχές αντικρίζουν μια Ελευσίνα διαφορετική από αυτή που ενδεχομένως πίστευαν, ανθρώπινη, με παράκτιο μέτωπο και κυρίως με ανθρώπους που σκέφτονται πώς θα προάγουν τον αθλητισμό και πώς θα περάσουν μηνύματα μέσω αυτού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνδιοργανωτές και ελπίζω και αυτό το τουρνουά να είναι το ίδιο καλά οργανωμένο με τα προηγούμενα και να έχει ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκριση. Εύχομαι να παρακολουθήσουμε ωραίους αγώνες». 

Θανάσης Κριεκούκης (πρόεδρος ΠΑΚΠΠΑ): «Θα ήθελα να αναφερθώ σε όσους συμβάλλουν για αυτή τη διοργάνωση. Ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας μάς παραχωρεί το χώρο και κάποιες υποδομές χωρίς τις οποίες θα ήταν αδύνατο να γίνει το τουρνουά. Επίσης ευχαριστούμε το σύλλογο φορτοεκφορτωτών του λιμένα Ελευσίνας, την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας, τα Ελληνικά Πετρέλαια, κι άλλους μικρούς και μεγάλους χορηγούς, όπως και τους χορηγούς επικοινωνίας. Η Ελευσίνα θεωρείται πλέον μία από τις μητροπόλεις του μπάσκετ, τόσο με την παρουσία της στην Α1, όσο και με τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες, όσο και με τα άλλα σωματεία της περιοχής. Θέλουμε να προβάλλουμε την ομορφιά της Ελευσίνας μέσα από μία πολύ όμορφη διοργάνωση». 

Κυριακή Πουλοπούλου (εκπρόσωπος Ελληνικών Πετρελαίων): «Είναι χαρά των Ελληνικών Πετρελαίων να είναι για τρίτη συνεχή χρονιά αρωγός σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση, ιδιαίτερα για τη νεολαία της Ελευσίνας. Θα είμαστε συνέχεια δίπλα σας σε όλες σας τις προσπάθειες». 

Νίκος Λαγώνικος (εκπρόσωπος ΜΚΟ «Αίτημα»): «Η οργάνωσή μας ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση των διακρίσεων. Η διοργάνωση της Ελευσίνας έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως τη συμμετοχή όλων χωρίς οικονομική επιβάρυνση, αλλά και το μήνυμα κατά της βίας και του ρατσισμού. Είναι τιμή για μας να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια, μέσω της άμιλλας και της συμφιλίωσης που προβάλλει ο αθλητισμός. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συντελεστές και καλή επιτυχία».