Πριν λίγο καιρό ο Βασίλης Σπανούλης ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, λίγες μέρες μετά τον ακολούθησε ο Νίκος Ζήσης και τώρα ήρθε η σειρά του Γιάννη Μπουρούση να πει το μεγάλο αντίο έπειτα από 21 χρόνια παρουσίας στα γήπεδα.

Στη δήλωση που κοινοποίησε μέσα από τα social media, ευχαριστεί όλες τις ομάδες με τις οποίες συνεργάστηκε, τους συμπαίκτες του, ενώ κάνει ειδική αναφορά στην Εθνική ομάδα και όσα έζησε με εκείνη.

Ολα όσα έγραψε…

“Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, όσο και να μην θέλει κανείς να το αποδεχθεί. Έπειτα από 21 χρόνια, στα οποία έδωσα και την ψυχή μου στα γήπεδα, ήρθε η ώρα να πω το δικό μου αντίο.

Το ψιλόλιγνο παιδί από την Καρδίτσα, έζησε περισσότερα απ’ όσα ονειρεύτηκε, μέσα από το ταξίδι του με την «πορτοκαλί θεά». Πολύ μεγάλες χαρές, τίτλους και διακρίσεις, αναγνώριση και αποδοχή από την ελίτ του αθλήματος στην Ευρώπη, αλλά και απογοητεύσεις, γιατί κι αυτές είναι μέσα στην ζωή.

Μια καριέρα γεμάτη, που δεν μπορούσα να ονειρευτώ ξεκινώντας να παίζω μπάσκετ στην ιδιαίτερη πατρίδα μου.
Όλα αυτά τα χρόνια στην αθλητική μου διαδρομή είχα την χαρά και την τιμή να φορέσω την φανέλα κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη και αυτό με κάνει υπερήφανο.

Από την Καρδίτσα ήρθα στην ΑΕΚ, όπου έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, ακολούθησε η Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός, έπειτα η Αρμάνι Μιλάνο, η «βασίλισσα» της Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης, η Λαμποράλ Κούτσα, ο Παναθηναϊκός, η Κινεζική Zhejiang Guangsha Lions, Γκραν Κανάρια και το τέλος αυτής της διαδρομής με βρήκε στο Περιστέρι.

Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω στην Εθνική ομάδα την οποία υπηρέτησα για 15 χρόνια σ’ ένα αξέχαστο ταξίδι μέσα από το οποίο έζησα μεγάλες στιγμές. Δεν υπάρχει τίποτε πιο σημαντικό για έναν αθλητή από το να φορέσει την φανέλα με το εθνόσημο. Έζησα μεγάλες χαρές, λύπες, αλλά και τρομερές εμπειρίες. Έκανα πολλούς φίλους, ωρίμασα ως αθλητής και παρά τα εμπόδια, ακόμη και τις αποστάσεις που υπήρχαν προσπάθησα να είμαι παρών, προκειμένου να εκπροσωπήσω επάξια την πατρίδα μου.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές, τους προπονητές, τους παράγοντες σ’ αυτή την όμορφη διαδρομή και τους φιλάθλους για την στήριξη τους και την αγάπη τους.

Ακόμη να ευχαριστήσω τον Κώστα Παπαδάκη που εκτός από μάνατζερ μου είναι και ένας πολύ καλός φίλος που με βοήθησε σ’ αυτή την μαγική διαδρομή που έκανα.

Πάνω απ’ όλα όμως θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που στάθηκε δίπλα μου, στα εύκολα, στα δύσκολα και στα πάρα πολύ δύσκολα…

Με τιμή

Γιάννης Μπουρούσης”