Τίμησαν σε φιλανθρωπικό φιλικό τον Δημήτρη Ραχωβίτσα

Ήταν ένα ματς-γιορτή… Όπως αρμόζει, άλλωστε, στη μνήμη του αξέχαστου Δημήτρη Ραχωβίτσα, ενός ανθρώπου, ο οποίος αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην υπόθεση και τα ιδεώδη του Αθλητισμού και του μπάσκετ ειδικότερα, γεμίζοντας τα γήπεδα με χιλιάδες παιδιά, αλλά και που αποτέλεσε μία απ’ τις σπουδαιότερες προσωπικότητες του Πανερυθραϊκού, συμβάλλοντας όσο λίγοι στην εξέλιξη και την ιστορία της ομάδας μας…

Μέσα σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση, τα παιδιά του Δημήτρη Ραχωβίτσα, ο Μιχάλης και ο Ανδρέας, οι παλιοί του συνεργάτες, συνοδοιπόροι και πάνω απ’ όλα φίλοι, απότισαν φόρο τιμής στον πάλαι ποτέ Γενικό Αρχηγό του Πανερυθραϊκού μας, σε ένα κατάμεστο “Στέλιος Κάλαϊτζής”, με τον φίλαθλο κόσμο να ανταποκρίνεται απόλυτα στο κάλεσμά μας και να δημιουργεί τρομερή ατμόσφαιρα, συμβάλλοντας παράλληλα και στον κοινωνικό σκοπό της εκδήλωσης.

Και αυτό διότι ο φιλικός αυτός αγώνας μεταξύ του Πανερυθραϊκού και της ΑΕΝΚ, που διοργανώθηκε στη μνήμη του Δημήτρη Ραχωβίτσα, είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, σημειώνοντας μάλιστα τεράστια επιτυχία!

Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από το κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης ανήλθαν στα 260 ευρώ, ποσό που -έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του τμήματος Μπάσκετ του Πανερυθραϊκού- θα ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ (520€) και θα διατεθεί υπέρ του Κοινωνικού Παντοπωλείου της “Κοινωνικής Μέριμνας” του Δήμου Κηφισιάς, προκειμένου να βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας σε αυτό που ονομάζεται “αλληλεγύη και βοήθεια στον συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη”. Επιπλέον, συγκινητική ήταν και η συνεισφορά σε τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας από τους φιλάθλους που κατέκλυσαν το “Στέλιος Καλαϊτζής”.

Στο περιθώριο του φιλικού-εκδήλωσης στη μνήμη του Δημήτρη Ραχωβίτσα, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του τμήματος Μπάσκετ του Πανερυθραϊκού, Σπύρος Γριβέας, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους, για να υποδεχθεί στη συνέχεια τους γιους του Δημήτρη Ραχωβίτσα, Μιχάλη και Ανδρέα και να τους παραδώσει εκ μέρους της Πανερυθραϊκής οικογένειας αναμνηστική πλακέτα για την πολύτιμη προσφορά του πατέρα τους στην ομάδα μας και τον Αθλητισμό γενικότερα.

Παίρνοντας το λόγο, ο Μιχάλης Ραχωβίτσας, ο οποίος έχει προσφέρει κι εκείνος με τη σειρά του στον Πανερυθραϊκό μας, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι “θα ήθελα εκ μέρους της οικογένειάς μου να ευχαριστήσω την ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, τον ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟ, για την τιμή αυτή που κάνει στη μνήμη του πατέρα μου. Ο πατέρας μου στην πραγματικότητα δεν είχε δύο, αλλά… τρία παιδιά, τον αδερφό μου Ανδρέα, εμένα, αλλά και τον κόουτς Δημήτρη Χουχουλή! Μεγαλώσαμε μέσα στον Πανερυθραϊκό, παρέα με τον κόουτς Χουχουλή και τους υπόλοιπους ανθρώπους του Συλλόγου, γι’ αυτό και τον αισθανόμαστε σαν πραγματική μας οικογένεια. Όλα αυτά που έχω ζήσει από μικρό παιδί και συνεχίζω να ζω μέσα απ’ το μπάσκετ και που με διαμόρφωσαν ως άνθρωπο είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη και το πολυτιμότερο δώρο που μου έκανε ο πατέρας μου”, ενώ τέλος παρότρυνε τους γονείς “να αφήσετε τα παιδιά σας να είναι στα γήπεδα και να κάνουν αυτό που αγαπούν, γιατί στη σημερινή κοινωνία μεγαλώνουν «βίαια» και με τεράστια πίεση και το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τα κάνουμε δυστυχισμένα”.

Όλη η βραδιά, ωστόσο, θα μπορούσε να συνοψίστει στην συγκινητική και γεμάτη νόημα ατάκα του Δημήτρη Χουχουλή, ο οποίος αφού πρώτα υπογράμμισε ότι “ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας, όσοι ήρθατε και γεμίσατε το κλειστό, προκειμένου να τιμήσουμε έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει πάρα πολλά όχι μόνο στον Πανερυθραϊκό, αλλά στο μπάσκετ γενικότερα, φέρνοντας στα γήπεδα πολλά παιδιά, πολλά εκ των οποίων συνεχίζουν να υπηρετούν το άθλημα μέχρι σήμερα. Ήταν ακούραστος εργάτης του Αθλητισμού, το μπάσκετ ήταν για εκείνον ό,τι σημαντικότερο μετά την οικογένειά του”, ολοκλήρωσε την ομιλία του, λέγοντας: “ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΑΜΕ… ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΑΧΩΒΙΤΣΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ…”.

Κλείνοντας, ο Σπύρος Γριβεάς δεσμεύτηκε ότι ο συγκεκριμένος αγώνας στη μνήμη του Δημήτρη Ραχωβίτσα θα διοργανώνεται από τον Πανερυθραϊκό καθε χρόνο, πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της “Κοινωνικής Μέριμνας” του Δήμου Κηφισιάς, Γιώργος Τσούλος.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ – ΑΕΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 88-71

Στα αγωνιστικά, τα οποία λογικά ήρθαν σε δεύτερη μοίρα, ο Πανερυθραϊκός, στην πρόβα τζενεράλε του, εν όψει της έναρξης των υποχρεώσεών του στο πρωτάθλημα, φανέρωσε εξαιρετικό πρόσωπο, ειδικά στο δεύτερο μέρος και επικράτησε της γειτονικής ΑΕΝΚ με 88-71, δείχνοντας ότι βαδίζει σε πολύ καλό δρόμο για την ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική σεζόν που ακολουθεί.

Δεκάλεπτα: 22-20, 46-41, 69-55, 88-71